zondag 26 mei 2024
spot_img

Roeivereniging de Kogge roeit de Elfstedenroeimarathon

Op 10 en 11 mei deed Roeivereniging de Kogge uit Onderdijk mee aan elfstedenroeimarathon in Friesland. Dit is een estafette roeitocht langs de elf Friese steden waaraan 88 teams uit binnen- en buitenland meededen. Twaalf roeiers wisselden elkaar af in teams van drie (één stuurman en twee roeiers).
De start was om 8 uur ’s avonds in Leeuwarden en na Bartlehiem roeiden de roeiers de nacht in naar Dokkum. De ondersteuningsploeg zorgde dat bij de wissels de nieuwe ploegen klaar stonden en de vermoeide roeiers konden eten en uitrusten. In het zuidelijk deel van de route trotseerden de roeiteams de golfslag en wind op de grote Friese meren. Het was zwaar, maar als je tijdens het roeien het noorderlicht ziet weet je dat je iets heel bijzonders aan het doen bent. Mooier krijg je het haast niet natuurlijk. 

Al een paar maanden hadden de teams zich voorbereid met steeds langere roeitrainingen. Maar ook op de fiets en met krachtrainingen was het uithoudingsvermogen steeds verder opgebouwd.
De ondersteuningsploeg had het parcours verkend, de wisselplaatsen gekozen en de boot klaargemaakt voor de uitdagende tocht. Dat is allemaal niet voor niets geweest. Het weer werkte gelukkig mee en het uitstekend getrainde team finishte in een fantastische tijd van 21 uur en 21 minuten. Een zeer verdienstelijke 25ste plaats in een veld van 88 boten.

Wil je een keer kennismaken met roeien? Je kunt een clinic of proefles boeken via:
instructie@rvdekogge.nl.

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen