dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Ron Karreman met uitbreiding nóg meer kwaliteit

De autoschadespecialist die sinds 2014 zijn eigen zaak aan de Handelsweg 7 in Andijk runt, heeft vanaf oktober 2023 de 19 jarige Emma in dienst genomen en daarmee zijn de werkzaamheden van het plaatwerk en het lakspuiten nog beter verdeeld.

Autobranche
Rons vader had een eigen autozaak en twee broers waren automonteur. Ron wilde wel als plaatwerker aan de slag. Hier werd een opleiding voor gevolgd en vervolgens werkte hij bij verschillende bedrijven.
De omstandigheden in de branche veranderden en het was voor Ron aanleiding om voor zichzelf te beginnen. Gaandeweg merkte hij dat het een logische stap was om naast het plaatwerk ook de spuittechniek te kunnen beheersen. Daarmee zou hij een allround schadespecialist zijn. Hij leerde dit onderdeel van goede vakspecialisten in de praktijk.
Zijn vrouw, Danielle, werkt in de zorg, maar vanaf het begin verricht ze de administratie van het bedrijf. Ze zijn daarmee goed op elkaar afgestemd en ook Danielle weet wat er speelt in de zaak.

Je moet er lak aan hebben
Dat er een prijskaartje aan het verhelpen van schade hangt, weten veel mensen die ermee te maken hebben gehad. Reden hiervoor zit ‘m met name in de lak. Betalen wij een paar tientjes voor een blik muurverf, de samenstelling van bepaalde lakken voor een auto levert voor een vergelijkbaar blik een prijs op van circa € 400 tot € 600,-. Daarnaast is de herhaling van schuren en plamuren een tijdrovend gedeelte van de klus. We weten zelf dat het schilderen van huis-tuin- en keukengerei pas goed en mooi wordt, als de voorbereiding goed gedaan wordt. Het is t.o.v. een auto niet anders, zo mogelijks zelfs nog intensiever door de verschillende materialen die de bewerking bemoeilijkt.

Maatregelen
De spuitcabine voldoet aan strenge eisen. Zo zijn er op diverse plaatsen filters aangebracht. Hierdoor ruik je buiten het pand niets van de lak geur. Ook wordt de cabine structureel gereinigd en behandeld met een groene zeepoplossing. Dit product beklijft aan de wanden en lakdeeltjes hechten zich hieraan. Tenslotte is de gouden regel dat na een spuitbeurt de cabinedeur niet geopend wordt, maar dat men via een deur naar een naastgelegen “meng” ruimte gaat, die met een volgende deur weer uitkomt in de werkplaats. Een soort sluis dus.
In de mengruimte waar de lakken zijn opgeslagen en een computer staat wordt een recept voor de juiste kleur berekend. Het programma geeft voor zo’n 99% aan waar het mengsel uit moet bestaan, maar Ron geeft aan dat na testen het eindresultaat uiteindelijk altijd door het menselijk oog wordt beoordeeld.

Twee perfectionisten i.p.v. één
Zijn mensen tevreden? Dat is pas als Ron zelf tevreden is. Ondanks dat hij niet meer tussen de schadesturing kan komen van bepaalde verzekeringsmaatschappijen, is de drijfveer voor goede kwaliteit elke dag weer hoog. De passie voor het vak is de basis. Als een kleine beschadiging bij bezichtiging gepoetst kan worden, gebeurt dat eventueel ter plekke zonder kosten. Klanten blij maken d.m.v. een moment van aandacht geeft Ron een dankbaar gevoel.
Ron kent vele verhalen: mensen die hun auto op kwamen halen en riepen dat ze het prachtig vonden, waarna Ron moest zeggen dat het om de andere kant van de auto ging. En laatst nog een klant die in paniek opbelde omdat de auto ergens tegenaan stond door een moment van onoplettendheid. De vraag of hij kon helpen om de auto op te tillen? Ron en Emma zijn er samen heen gereden en zagen al snel dat de auto op dezelfde manier eraf gereden kon worden, zoals hij er tegenaan was gereden. Geen paniek dus! Klant blij, maar Ron en Emma uiteraard ook. Of klanten die verrast zijn door Emma’s aanwezigheid in de zaak en niet kunnen geloven dat zo’n jonge meid zich verdiept heeft in dit vak en dat zij zulk mooi werk heeft afgeleverd. Dat is precies waarom Emma in dienst is genomen. Zij heeft dezelfde perfectionistische insteek en beheerst de lakspuittechnieken al zo goed, terwijl ze haar studie nog moet gaan afronden!
Door deze uitbreiding kan Ron een langlopend project binnenkort gaan afsluiten met een zeer toepasselijke kleur: een gerestaureerde Maserati die een gouden laagje krijgt.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen