dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Salon Beautylounge Andijk staat voor de professionele verzorging van handen en voeten

“Je voeten verdienen de aandacht” is de overtuiging van Natashja, eigenaresse van Salon Beautylounge. “Je kunt zoveel problemen voorkomen als je goede voetzorg krijgt. In haar praktijk aan de Industrieweg helpt ze samen met collega Yvonne haar klanten van de meest uiteenlopende problemen af. Natashja: “Ik vind het prachtig als iemand die binnenkomt met pijn opgelucht de deur weer uit gaat. Dat geeft heel veel voldoening”.

Salon bestaat ruim 20 jaar
Natashja werkt in de praktijk samen met Yvonne. Beiden als medisch pedicure. Natashja verzorgt daarnaast handen als nagelstyliste. Yvonne is een ervaren voetreflextherapeute. Salon Beautylounge bestaat inmiddels ruim twintig jaar. Sinds 2019 te vinden aan de Industrieweg, in de kantine van de oude koekfabriek. Daarvoor zat ze in een verbouwde fietsenschuur in de tuin van haar huis. Op die acht vierkante meter bouwde ze al een trouwe en tevreden klantenkring op.

Medisch pedicure dankzij vader
Dat ze medisch pedicure is geworden was niet meteen vanzelfsprekend. Het is vooral te danken aan haar vader die met het idee kwam pedicure te worden. Maar ook dankzij de lerares die haar tijdens de open dag van de opleiding op het hart drukte dat zij de opleiding niet zou redden omdat ze geen medische achtergrond had. “Dat was voor mij dé motivatie om te laten zien dat ik het in me had”, aldus Natashja.

Tijdens de opleiding ontdekte ze al snel dat ze een goede keuze had gemaakt. Natashja: “Ik begon het echt steeds leuker te vinden. Op dit moment mag ze zich medisch pedicure, medisch manicure, allround nagelstyliste en oncologisch voetzorgverlener noemen. Dit laatste is een mooie aanvulling voor de verzorging van veelvoorkomende klachten aan de voeten bij antikankerbehandelingen, maar vooral ook het voorkomen daarvan.

Brede klantenkring
Toen haar vader destijds het idee opperde om pedicure te worden was ze niet meteen enthousiast.  “Want voeten zitten in schoenen. En je moet er in snijden”. Die beide feiten vond ze in eerste instantie niet echt verleidelijk. Uiteindelijk is juist dat wat haar aantrekt in het vak; mensen weer pijnvrij op pad helpen. Haar klantenkring is een afspiegeling van de samenleving. Natashja: “Want iedereen heeft voeten en voetproblemen komen in alle lagen van de bevolking voor. Bij ons in de praktijk zijn we allemaal gelijk”.

Dat voetproblemen echt kunnen ontwrichten wordt duidelijk door een voorbeeld van een klant die zelfs een paar dagen vrij had genomen van haar werk vanwege de pijn. “Ze kon niet goed meer lopen”, vertelt Natashja. “Na een behandeling van drie kwartier stonden haar de tranen in de ogen. Van opluchting”.

Samenwerking met podotherapeuten
De zorgverzekeringswet kent een vergoeding voor voetzorg bij mensen met een chronische aandoening en een verhoogd risico op ontstaan van voetulcura (ontstekingen aan de voet). De basisverzekering kent een vergoeding als je zorgprofiel 2,3 of 4 hebt. Dit profiel wordt afgegeven door een podotherapeut. Salon Beautylounge heeft contracten met alle podotherapeuten in de omgeving, zodat deze mensen voor een complete behandeling slechts een eigen bijdrage hoeven te betalen in de salon.

Dat Salon Beautylounge in een behoefte voorziet blijkt wel uit het feit dat er langere tijd geen nieuwe klanten terecht konden door een standaard volle agenda. Doordat Yvonne meer uren gaat werken kan de deur weer open worden gezet voor nieuwe klanten. Op de vrijdag zullen ze dan met regelmaat samen in de salon te vinden zijn “We hebben het als collega’s heel leuk samen en kunnen goed samenwerken”.

Wilt u graag alvast een afspraak inplannen voor het nieuwe jaar? Dit kan makkelijk via het afspraken systeem op de website.

Salon Beautylounge is te vinden aan Industrieweg 1e in Andijk en dagelijks op werkdagen geopend. Ook voor voetverzorgingsproducten of een leuk (grotendeels hand- en voetgeoriënteerd) cadeau kan men hier terecht. Voor meer informatie en/of contact: telefoon: 06 12 50 53 52 Website: www.salonbeautylounge.nl. De website is momenteel onder constructie, maar hier wordt hard aan gewerkt.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen