dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Samen bezig zijn met kunst inspireert Linda Pitcher

Tijdens de Kunst en Tuinroute Andijk 2019 vielen de vele verschillende kunstwerken in en rondom het huis van Linda Pitcher op. “Dat hier zoveel verschillende kunstwerken te zien zijn, is omdat wij dit samen doen. Samen bezig zijn met het maken van kunstwerken inspireert enorm,” vertelt Linda. “Mijn tuin en huis leende zich uitstekend voor dit evenement. Het voelt goed om hier juist samen met anderen ons werk te laten zien.”

Linda maakt zelf prachtige kunstwerken met acrylverf. “Dit materiaal werkt voor ons erg prettig. Het is goed te gebruiken voor werken van zowel de moderne als oude meesters. Daarnaast is het gemakkelijk op te ruimen en schoon te maken. Door samen met de andere cursisten te exposeren was er voor iedereen iets interessants te zien en daar zit volgens mij onze kracht in.”

Cursus bij Ineke
De mensen die tijdens deze kunstroute bij Linda thuis exposeerde zijn allemaal cursisten van Ineke Werkman. “Ingrid Deen, Marcella Dekroon, Cor Platjee Peter en Nelleke Hinke, Wil Van Dinteren, Dieneke Blaauw en ikzelf komen wekelijks bijeen in de Nieuwe Doelen in Enkhuizen. “Tijdens de cursus werken we met een opdracht, we werken naar het voorbeeld van bekende schilders. Soms ligt zo’n techniek helemaal buiten je eigen comfortzone. Dat is juist goed, je ontdekt daarmee waar je eigen kracht ligt. De opdrachten die Ineke ons geeft zijn zeer divers en uiteenlopend en elk van ons geeft er op zijn eigen manier invulling aan.”

Sfeer en stemming
Soms zit je even niet zo lekker in je vel, op andere momenten lacht het leven je toe. “Al die stemmingswisselingen en de sfeer van zo’n moment kun je terug zien in de schilderijen die wij maken,” vertelt Linda. “Niet iedereen zal alles mooi vinden, dat hoeft ook niet. Smaken verschillen. Wel hopen wij dat mensen zien met wat voor passie wij aan een doek gewerkt hebben.”

Kleurrijk leven
Zowel in de tuin als in het huis van Linda is te zien dat zij houdt van kleur. “Grijs is er al genoeg. Een combinatie van ton-sur-ton tinten en dan een goede contrastkleur zijn aan mij wel besteed. Dat gebruik ik ook in mijn schilderijen. Mooie combinaties en spannende tegenstellingen.”

Er zijn nog enkele plaatsen vrij op de cursus ‘Laat je inspireren door kunstenaars!’, kijk voor info op www.Inekewerkman.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen