woensdag 26 juni 2024
spot_img

Samen de wind delen Inschrijving eerste WINDpostcoderoos loopt door

Andijk heeft de Nederlandse primeur. In Andijk is het allereerste WINDpostcoderoosproject van Nederland gestart en wij zijn al goed op weg! We zijn de eerste 50% geinteresseerde deelnemers onverwacht snel gepasseerd en geven je graag de kans je bij de volgende 50% te voegen. Centraal staat de 29 jaar oude windmolen aan de Gedeputeerde Laanweg. De WINDcoöperatie Andijk gaat, gebruik makend van de postcoderegeling, de turbine vervangen voor een nieuwe. Wordt nu lid van deze coöperatie en oogst samen de wind.

Hoe werkt het?
Huishoudens en bedrijven met postcode 1601, 1602, 1611, 1613, 1614, 1616, 1619 of 1693 kunnen een windkavel in de nieuwe WINDcoöperatie kopen. Met de aankoop van een windkavel ben je voor 15 jaar mede-eigenaar van de windturbine én neem je rechtstreeks de lokaal en duurzaam opgewekte energie af.

Jouw voordeel
De grootte van je windkavel bepaalt je afname van elektriciteit. Voor iedere ingelegde kWh in de windkavel, krijg je jaarlijks korting op je energie rekening. In het Energie Akkoord is vastgelegd dat jij, over de eigen geproduceerde elektriciteit, geen energie belasting betaalt. Een jaarlijks voordeel van 12,2 cent per kWh. Na 15 jaar heb jij, via het voordeel op de energie nota, je inleg terug én een rendement van ca. 5%!

Waarom samen de wind delen?
In 2020 moet 14% van onze energie duurzaam zijn opgewekt. Deze doelstelling is alleen te behalen door samen, meer lokaal op te wekken. Door behoud van de huidige windlokaties op land, helpen we mee deze doelstelling te behalen. Samen, de verouderde turbines vervangen door turbines met nieuwe technologieën en er zelf de groene energie én een goed rendement van nemen, doe je mee?

Informatieavonden
Ook in januari organiseren wij weer informatieavonden waar wij je graag meer informatie geven over de WINDPostcoderoos. Wij nodigen jou én jouw relaties van harte uit langs te komen bij één van onderstaande bijeenkomsten:
Woensdag 25 januari 19.30 – 21.15 uur Bovenkarspel, Vereenigingsgebouw
Donderdag 26 januari 19.30 – 21.15 uur Wervershoof, Cultureel Centrum de Schoof

Draag uw deelname uit
Ben je al lid? Wij zouden het enorm waarderen wanneer je ook andere mensen in jouw omgeving enthousiast kunt maken om deel te nemen.

Blijf op de hoogte
Volg WINDpostcoderoos op facebook of linkedin en blijf op de hoogte van actuele regelgeving, interessante weetjes en de voortgang van onze projecten.
Meer informatie en inschrijven via: www.windpostcoderoos.nl, info@windpostcoderoos, of 0226-425150.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen