Samen een dagje weg naar de Boet in Hoogwoud. Foto aangeleverd

Een heerlijke dagje weg met mensen van Sorghvliet Andijk in de Omringbus naar de Boet in Hoogwoud. Een dag om nog eens op terug te blikken. Mooie herinneringen maak je samen!
Als chauffeur van de dag ga je eerst naar Lutjebroek om de Omringbus te halen welke om 9 uur voor de groep klaar staat. Bij Sorghvliet aangekomen gaan de dames en heren om de beurt in hun rolstoel met een lift de bus in. Ze hebben er allemaal zin in.

Veiligheid voor alles
Achterin kunnen drie rolstoelen, welke voor en achter vast gezet worden en daarna nog een veiligheidsgordel om de mensen zelf heen. Verder gaan er deze keer nog drie of vier mensen mee, die zelfstandig in de bus kunnen komen en waarvoor een rolstoel bij de Boet is gereserveerd. Bij de Boet aangekomen gaan we inclusief de rolstoel duwers met ca 12 personen naar binnen de kerstmarkt op. (Daarbij zitten ook de begeleidster, de verpleegkundige en de chauffeur).

Wonderlijke sprookjeswereld
Binnen worden de ogen uitgekeken, wat een kerst spullen. Het lijkt wel een beetje op Sprookjes Wonderland ook met bewegende beesten en kabouters. Ook is er een heel besneeuwd berglandschap met allemaal huisjes met verlichting, draaimolens en een klein treintje wat rond rijdt.

Lunchtijd
Na een tijdje krijgen we toch wel trek en gaan we naar de koffiehoek voor een broodje en wat te drinken. Na de lunch gaan we nog een rondje tussen alle kerststerren, bomen en stukjes door. Daarna gaan we weer naar de bus en volgeladen weer op huis aan. Dan met de Omringbus terug naar Lutjebroek en de kilometerstanden doorgeven en met de eigen auto weer naar huis. Iedereen die mee was heeft weer genoten van deze leuke dag.

Namens de vrijwillige chauffeurs wensen wij een ieder fijne feestdagen en hopelijk zien we elkaar in 2023 weer tijdens nieuwe leuke uitjes.