dinsdag 16 april 2024
spot_img

Samen sterker verder!

Nederland zit door corona in een diepe crisis. Dat zal ongetwijfeld een lange nasleep hebben, ook als alles straks weer stap voor stap ‘normaal’ wordt. Juist nu is stabiliteit en daadkracht nodig. De VVD neemt die verantwoordelijkheid, ook als de beslissingen soms niet leuk zijn. Dat laten we al jarenlang zien. Daar lopen we landelijk niet voor weg en ook niet in onze eigen gemeente.

Want zeg nu zelf, niemand is gebaat bij politici die vanaf de zijlijn lopen te roepen dat ze het beter kunnen. Een nieuw kabinet zal als eerste moeten zorgen dat mensen weer werk hebben, de economie weer op gang komt en de zorgsector zich versterkt. Deze crisis leert ons dat een sterke overheid nodig is, voor veiligheid en als vangnet voor iedereen die het niet op eigen kracht redt.

Tegelijkertijd spreken wij mensen aan op hun eigen verantwoordelijkheid: de overheidsfinanciën zijn immers niet onbeperkt, dat ervaren we in Medemblik nu ook.

Speerpunt voor de VVD is de bouw van meer huizen voor koop én huur. In de hele regio en zeker ook in Andijk is de vraag naar betaalbare woningen groot. Het woningtekort is enorm en de regeldruk maakt een oplossing niet eenvoudig.
Deze gemeente zou enorm geholpen zijn als het Rijk en de provincie hun wetten vereenvoudigen. Het moet afgelopen zijn met vertraging van woningbouw door de aanwezigheid van de uil, vleermuis of zelfs de huismus. Moeten onze jongeren daardoor een jaar langer op een huis wachten?
De VVD kiest voor realisme. Ook bij de klimaatplannen, dat lukt niet zonder kernenergie. Agenten en hulpverleners verdienen ons respect én een beter salaris, criminelen verdienen zwaardere straffen. Ook staan wij voor een streng migratiebeleid: illegalen uitzetten, snellere procedures om te voorkomen dat nog meer mensen hun leven wagen op een gammel bootje. Bij voorkeur opvang in de regio, niet in Europa. In onze gemeente heeft de VVD ervoor gezorgd dat asielzoekers met een verblijfsvergunning niet meer worden voorgetrokken op andere kwetsbare groepen bij toewijzing van een huurwoning.

Meer weten of in gesprek? Op vvd.nl vindt u al onze standpunten.

Op onze lokale site vvdmedemblik.nl staan onze contactgegevens en wat wij voor u doen in deze mooie gemeente.

Andrea van Langen, wethouder.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen