donderdag 18 april 2024
spot_img

Samen zingen uit de bundel van Johan de Heer

Herinnert u ze nog “Zie ons wachten aan de stromen, óf Als g’in nood gezeten’ liederen uit de bundel van Johan de Heer? Woensdagavond 3 mei gaan we in De Kapel samen liederen uit de bundel van Johan de Heer zingen!
Kent u zijn liederen niet? Dan is 3 mei de avond om ze te leren kennen. De liederen zijn eenvoudig van wijs en u kunt ze makkelijk meezingen. En samen zingen inspireert!

Johannes de Heer was in het begin van de 20e eeuw een bekende evangelist uit Rotterdam. Hij publiceerde in 1905 een bundel met geestelijke liederen. Deze bundel is nog steeds bekend en geliefd in verschillende kerken in Nederland. We zingen deze avond bekende liederen uit deze bundel op afwisselende manieren: als samenzang, solo gezongen en met een gelegenheidskoor(tje).
We sluiten we de avond af met het indrukwekkende lied:
Blijf met mij Heer, als ‘t zonlicht niet meer straalt,
Blijf met mij, Heer, als straks de avond daalt.
Als vrienden henengaan in stormgetijd,
Blijf Gij ter hulp gereed, o blijf met mij!

De samenzang zal worden begeleid door Jan Schraal, inmiddels een bekende organist, die dit jaar veel zondagen in de protestantse gemeente Andijk-Wervershoof, de Kapel speelt.

De zangavond wordt geleid door Gert Scholten. De avond begint om 19:30 uur en de Kapel is voor u open vanaf 19:00 uur. Rond 21:00 uur sluiten wij de avond af.

U vindt De Kapel aan de Middenweg 48 te Andijk.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen