dinsdag 25 juni 2024
spot_img

SamenLoop voor Hoop West-Friesland

SamenLoop voor Hoop West-Friesland wordt 14 en 15 september voor de 3e keer georganiseerd in het Streekbos. Het is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie, foodtrucks en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat.
De SamenLoop voor Hoop wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd en heeft dus altijd zijn eigen, lokale karakter met vaste ceremonies.

Openingsceremonie: zaterdag 14 september 14:00 uur
Onder warme aanmoediging van alle aanwezigen lopen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn – onze eregasten- samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Met de openingsceremonie laten we zien dat we er voor elkaar zijn en dat er hoop is. Uniek deze keer is dat we alle burgemeesters van West-Friesland bereid hebben gevonden om ook het eerste uur met ons mee te wandelen.

Kaarsenceremonie: zaterdag 14 september 23:00 uur
Als de avond valt steken we de kaarsen aan waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten. Een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat. We steunen elkaar, herdenken mensen die zijn overleden aan kanker en steken mensen die ziek zijn een hart onder de riem.

KinderLoop, zondag 15 september 11:00 uur
Ook dit jaar organiseren we speciaal ism de lagere scholen in West-Friesland een KinderLoop. Deze start 11:00 uur en duurt 24 minuten. Kinderen krijgen bij inschrijving een leuk t-shirt en kunnen zich laten sponsoren door familie en vrienden. Na afloop van de KinderLoop zijn er leuke optreden van de finalisten van the Voice Kids (Robin Tinge, Wieke en Claude) en zijn er op het kinderplein allerlei activiteiten die kinderen kunnen ondernemen.

Slotceremonie zondag 15 september 14:00 uur
Na 24 uur lopen alle deelnemers begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun paarse shirt de laatste ronde samen. Daarna wordt op het podium bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald. We hopen dat we ook deze editie weer een hele mooie cheque kunnen overhandigen aan de inloophuizen in Hoorn en Medemblik en natuurlijk aan KWF Kankerbestrijding.

Inmiddels hebben 21 teams zich al ingeschreven. Inschrijven kan tot een dag voor de Samenloop. Ook individuele wandelaars zijn van harte welkom. Die kunnen aansluiten bij de bestaande teams (wij helpen hierbij) of op de dag zelf langskomen en de sfeer komen proeven op de baan. Meer informatie staat op de site www.samenloopvoorhoop.nl/westfriesland

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen