dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Samenwerken

In de column van eind augustus haalde collega Martijn Droog het al aan, we zitten met 28 collega’s in 8 partijen. Daar zullen we de komende 4 jaar mee moeten samenwerken. Of beter gezegd, daar mogen we komende 4 jaar mee samenwerken. Ook al is er, helaas, weer een oppositie-coalitie (wij hadden liever een raadsbreed akkoord gezien). Toch hoop ik dat we op veel onderwerpen als raad wat dichter naar elkaar kunnen groeien. Gelukkig zie ik ook met deze kersverse coalitie dat partijen op de inhoud met elkaar samenwerken en gewoon verschillend durven te stemmen, en zo hoort dat ook.
Maar ook met ambtenaren en wethouders moeten we samenwerken, en dat schort er nog wel eens aan. Vragen voor de bühne, maar ook eindeloze reeksen vragen (soms ook van mij) omdat “het systeem nou eenmaal zo werkt” dat we in verschillende rondes verschillende vragen mogen stellen. Als je dan een paar keer merkt dat je geen goede uitleg krijgt in de antwoorden zorgt dat er voor dat je de volgende keer nog specifieker wordt, want je kunt niet eindeloos vragen heen en weer sturen in ons huidige systeem. Maar dat systeem zijn wij samen, dat systeem ligt niet vast.
Al een tijdje geleden hebben wij besloten dat als er een moeilijker onderwerp is, dat we dan een informatie bijeenkomst krijgen waarbij je je technische vragen direct kunt stellen, en dus ook kunt doorvragen, om een onderwerp te doorgronden. In juli en afgelopen maandag hadden wij informatiebijeenkomsten over de verbeteringen die worden doorgevoerd op het sociaal domein. Wat een verademing om gewoon met ambtenaren én maandag ook met de kersverse wethouder, te kunnen praten over de oplossingen wat aan gewerkt wordt. Zorgen delen, onze controlerende taak uitvoeren hoe het gaat, maar wel in samenwerking om het samen beter te maken.
Bart Huisman
GroenLinks

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen