Na ruim anderhalf jaar is de stichting SOM weer bij elkaar geweest. SOM staat voor Samenwerkende Ouderen in de gemeente Medemblik. Dat wil zeggen dat de leden van de SOM de vragen en problemen van ouderen willen bespreken en eventueel aankaarten bij de gemeente.

De laatste vergadering hebben wij gesproken over de huisvesting voor ouderen. Die schiet in onze gemeente jammerlijk tekort. Hierover hebben wij een gesprek gehad met de wethouder. Een ander probleem is de vereenzaming van ouderen. Wat kunnen wij en de gemeente hieraan doen. De opbouwwerker van onze gemeente stopt hier veel tijd in, maar ze is helaas nog maar alleen en kan al het werk niet aan.

Personeelstekort laat zich ook op andere terreinen zien. Wat te denken over de wachttijden bij de Wmo? U ziet, problemen genoeg, nu de oplossingen nog.
De leden van de SOM willen daarom graag op de hoogte zijn van problemen die er bij ouderen leven. Als het gaat om privévragen zijn er VOA’s, vrijwillig ouderenadviseurs, die willen helpen. Als het gaat om belastingen zijn er HUBA’s hulpen bij het invullen van de belastingen en toeslagen.

Aarzel niet als u iets wilt melden, maar neem contact op. Dat kan via de telefoon 0229 201519, of via de mail: fjgroeneveld@quicknet.nl