woensdag 24 april 2024
spot_img

Sander Overweel brengt smaakvolle vis huis-aan-huis

Elke woensdag op het plein bij het winkelcentrum staat de viskar van Overweel. Heerlijke verse vis, keuze te over. Een heerlijk harinkje happen, een scholletje voor mee naar huis? Een portie kibbeling graag hier meteen opeten? In de kar trof u de afgelopen jaren Anton Overweel, maar steeds vaker zult u daar zijn neef Sander Overweel aantreffen.

“Wij staan bekend om de beste en verse vis, geserveerd vanuit onze rijdende viskar. Zo bedienen we visliefhebbers in Andijk. Maar ook in Wervershoof, Bovenkarspel, Grootebroek, Lutjebroek, Hauwert, Westwoud, Schellinkhout, Wijdenes, Oosterleek Venhuizen, Hem en Wognum hebben we onze vaste momenten.”

Woensdag Andijk
Op de woensdagen vindt u de viskar in Andijk al vanaf 10:00 uur op het marktplein aan de Middenweg. Vanaf 15:00 uur gaat de vis al rijdend door heel Andijk West. “Soms vragen mensen wel eens of ik eerder niet wakker ben, omdat ik pas om 10 uur open ga. Maar de vis zwemt niet vanzelf de vitrines in! Het voorwerk regel ik ’s morgens ruim voordat ik hierheen kom. Elke dag vers betekent ook elke dag vroeg op en werk aan de winkel!”

Geen grap
Op 1 april 2019 heeft Sander zijn instap in het bedrijf van zijn oom Anton Overweel gemaakt. Sander: “Dus dat is nu (bijna) een jaar geleden. Afgelopen jaar heeft Anton langzaam maar zeker een stapje terug gedaan en heb ik veel van hem geleerd over het reilen en zeilen rondom de vishandel.” Het is hard werken. Maar Sanders ogen twinkelen als hij vertelt. “Ik kwam uit een hele andere bedrijfstak en heb deze switch heel bewust gemaakt. Dat was best even wennen. In het begin voelde ik me een beetje in een soort showroom staan. Mensen waren Anton gewend en de verandering viel op.” Sander vervolgd: “Niet alleen de voorbereiding kost tijd. Ook de schoonmaak na een lange dag werken is een dagelijks terugkerende klus. Vergeet ook niet hoeveel tijd er gaat zitten in het bestellen van de juiste producten en de administratie. Toch ben ik heel erg blij dat ik een jaar geleden deze stap gezet heb en ik voel me inmiddels helemaal op mijn plek in de viskar. Ik vind het eigenlijk verbazend leuk!” aldus de enthousiaste opvolger.

Bestellen vis(schotel)
Zeker weten dat u niet mis grijpt? Iets bijzonders nodig of een grote hoeveelheid? U kunt altijd uw bestelling plaatsen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de smakelijke en mooi opgemaakte visschotels. Deze zijn stuk voor stuk bereid met verse vissoorten en huisgemaakte salades. Staat uw wens er niet tussen op de website? Informeer naar de mogelijkheden voor een visschotel op maat.

Waar is de viskar?
Overweel Vis is een bekende naam in West-Friesland. Wie even niet meer weet waar de lekkere vis van Overweel te vinden, neemt een kijkje op de website. Klik daar de button ‘Vind onze viskar’ aan en u ziet meteen waar u moet zijn!

Ook voor heerlijke visschotels en bestellingen: www.vishandel-antonoverweel.nl of stuur een e-mail naar info@vishandel-antonoverweel.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen