donderdag 13 juni 2024
spot_img

Schaatsplezier in maart

Hoewel velen (ook wij van de IJsclub) dachten dat het ook na 5 jaar weer niet zou gaan vriezen kregen wij gelukkig ongelijk.
Koning winter kwam keihard terug met temperaturen ver onder nul en een krachtige wind deed de gevoelstemperatuur dalen tot wel -16 graden. Voor ons als ijsclub konden wij ons geluk niet op: toch een schaats periode op ijsbaan “de Toemer”
Op donderdag 1 maart ging de ijsbaan weer voor ons allen open. Er werd ondanks de kou weer volop door jong en oud geschaatst.

Ook uit andere dorpen, waar de ijsbaan nog niet oke was, kwamen vele naar Andijk om te kunnen schaatsen.
Op vrijdag werd het dan ook bijzonder druk met vele leden en niet leden. In de avonduren werden de lampen eindelijk weer ontstoken er prachtig uitzag. Ook de zaterdag werd er druk geschaatst. Het mooie hiervan was dat vele kinderen voor het eerst op de ijsbaan aanwezig waren. 4 jaar was er totaal geen ijs te bekennen en nu plots in diverse sloten (heel onbetrouwbaar i.v.m. windwakken). Ook op de zondag kon er nog t/m 14.00 uur geschaatst worden, maar daarna stegen de temperaturen en was het schaatsen niet meer mogelijk.

Wij als ijsclubvereniging kunnen toch met een tevreden gevoel terug kijken op deze korte ijsperiode .
Wilt u door deze schaatsperiode toch LID worden van de IJsclub geef u op via de site van de vereniging, u steunt ons daarmee.

Natuurlijk zoeken wij ook mensen die het bestuur willen versterken en samen met ons de toekomst van de ijsclub willen waarborgen.
IJsclub Andijk

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen