dinsdag 16 april 2024
spot_img

Schadenberg Groep van alle markten thuis

Iedereen wil wonen, iedereen wil een eigen plek. Bijna dagelijks horen we op het journaal, of lezen we in de kranten, dat de huizenprijzen omhoog schieten vanwege de schaarste. Dat er snel nieuwe huizen gebouwd moeten worden.
Voordat er bewoners in een huis kunnen, voordat het huis er zelfs maar staat, is er al heel veel werk verzet. Tussen het maken van de eerste plannen tot aan de eerste huizen die vorm beginnen te krijgen ligt een belangrijke taak.

Huizen met prik
Je wilt niet alleen een mooi huis, je wilt ook goede verbinding naar uitvalswegen zodat je vlot op je werk bent. Je wilt je vooral ook in huis prettig voelen. Je wilt dat er water uit de kraan stroomt, toiletten goed doorspoelen en ‘prik’ uit het stopcontact en uiteraard wifi op je werkplek boven. Dat lijkt allemaal ‘heel gewoon’ maar daar komt eerst wel heel wat vakkennis bij kijken.

Westfriese nuchterheid
Dat is waar Schadenberg Groep actief is. Schadenberg Groep is ooit begonnen als bedrijf voor infratechniek. Na de overname van VBK kwamen ook water en civiel binnen het pakket van diensten. Met de recente overname van Aannemersbedrijf Plaisier B.V. en Plaisier Las en Montage B.V. geeft de Schadenberg Groep verdere invulling aan de strategie voor het bieden van een integrale aanpak op het gebied van ondergrondse infrastructuur. Schadenberg Groep heeft ook nog de divisies Dakwerken, Stedegroen en Bouw heeft. De diversiteit bij Schadenberg Groep is groot.

Bijzondere band
Janne jr. van Excel vertelt: “Het is belangrijk om in deze kleine wereld meteen aan tafel te zitten als de plannen gemaakt worden. Daar worden de lijnen uitgelegd die later in de grond moeten worden aangelegd. De band met Plaisier is altijd al een goede geweest. Mijn vader Janne van Excel heeft er ooit met veel plezier gewerkt en die warme band is altijd wel gebleven. Dat de overname op deze manier alle partijen bij elkaar brengt en tot krachtenbundeling leidt in ieders voordeel, is een mooie vervolgstap.”
Plaisier
Plaisier is een hecht familiebedrijf en is al meer dan veertig jaar succesvol met de aanleg en montage van kabels en leidingen voor water, energie en dataverkeer in de kop van Noord-Holland. Met de Combi Infra Noord-Holland (CINH) als belangrijkste opdrachtgever, bestaat een groot deel van het werk uit combiprojecten. Namelijk: werk aan verschillende verbindingen dat in één keer wordt uitgevoerd.

Aanleg waterleidingnet
Schadenberg Infratechniek is gespecialiseerd in onder andere rioolaanleg. “Ook nemen de vakmensen van deze divisie het zware grondverzet van infrastructurele projecten voor hun rekening. Schadenberg Water & Civiel beschikt over specialistische kennis en jarenlange ervaring in optimalisatie en onderhoud van drinkwatersystemen. De bevlogen specialisten van deze divisie leggen, net als de mensen van Plaisier, transport- en distributieleidingen aan voor het waterleidingnet.”


Grondwerkzaamheden zijn belangrijk.

Aanleg gas, data en elektriciteit
Met de overname van Plaisier is de aanleg van gas, data en elektriciteit aan het aanbod van de diensten van Schadenberg Groep toegevoegd. Beide bedrijven hebben een uitstekende reputatie als een bedrijf met vakmensen die kwaliteit leveren. “Deze overname biedt ons de mogelijkheid een totaalpakket aan infradiensten aan te bieden aan opdrachtgevers.”

Groeiambities
De directie van Plaisier heeft met de bedrijfsovername een weloverwogen beslissing gemaakt: “Plaisier is een gezond bedrijf. Om in de toekomst gezond en succesvol te blijven – als werkgever en als partner van onze opdrachtgevers – is een zekere schaalvergroting nodig. Met de overname door een grotere, slagvaardige partij met groeiambities hebben we daarvoor gezorgd,” aldus directeur Anneriet Hoogland van Plaisier.

Ontwikkelen
Schadenberg Groep wil graag door ontwikkelen en inspelen op de veranderende milieueisen, de energietransitie en de gevolgen van klimaatverandering. “In onze dagelijkse bedrijfsvoering leggen wij het accent op: klantgerichtheid, servicegericht werken, circulariteit en ontzorgen van de klant met een integrale projectaanpak. Waar het lange tijd ging om gas- en waterleidingen, elektriciteitskabels en telecomverbindingen, toont de toekomst een verschuiving van aardgas naar duurzamere energiebronnen. Bijvoorbeeld elektriciteit die wordt opgewekt met behulp van de zon en de wind. Ook stadsverwarming waarbij restwarmte van industrie nuttig wordt ingezet, is aan de orde.”

Krachtenbundeling
Door de werkzaamheden van Plaisier met die van Schadenberg Infratechniek en Schadenberg Water & Civiel te combineren in de vorm van combiprojecten, levert dat significante voordelen op. “Het werkt efficiënter, we kunnen snel meters maken en de omgeving ondervindt veel minder overlast.”

Handige handen zijn welkom bij Schadenberg Groep.

Werken bij Schadenberg
Vakmensen, zowel handige handjes voor de buitendienst als op kantoor, zijn van harte welkom bij Schadenberg Groep. “We hebben diverse vacatures op onze website staan. Ben jij degene die we zoeken? We maken graag kennis. De toekomst bouwen we samen!”

Contactgegevens
Bent u benieuwd wat Plaisier, Schadenberg Infratechniek en Schadenberg Water & Civiel voor uw project kunnen betekenen?
Bent u geïnteresseerd in werken bij een bedrijf in ontwikkeling?
Kijk op de website of neem contact op.

Schadenberg Groep, Zuiderkoggeweg 19, 1607 MV Hem.
Telefoon: 0228 – 541225
E-mail: info@schadenberg.nl
Website: www.schadenberg.nl

Plaisier B.V., Industrieweg 19, 1775 PV Middenmeer.
Telefoon: 0227 – 501555
E-mail: info@plaisier.nl
Website: www.plaisier.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen