maandag 26 februari 2024
spot_img

Schapen vieren kerst op hun eigen manier

Schapen, maar ook andere dieren, vieren kerst niet zoals wij. Ze eten niet opeens later, meer of iets wat ze anders nooit zouden eten. Voor schapen is het een gewone dag, net als alle andere. En toch, toch is er met kerst iets ‘anders’ in de stal. Jij kunt daar bij zijn!

Bij de familie van Alderwegen (aan De Gouw 57A, 1614 MB, Lutjebroek) in de stal staan schapen. Tijdens kerstavond 24 december ben je van harte welkom om in de stal tussen de schapen de gezelligheid op te zoeken.

Wat is er te doen
De schapen gaan gewoon hun eigen gang. Ze lopen of liggen, ze eten of staren wat voor zich uit. Voor de bezoekers is er allerlei leuks te doen. Zo ben je van harte welkom in de warme kantine, waar bij de houtkachel een kopje warme koffie, thee of chocolademelk verkrijgbaar is. Voor de wat grotere trek is er ook soep met brood. Voor schapenijs en -kaas kun je terecht in het winkeltje, direct naast de kantine.

Tussen de schapen in de stal kun je even gezellig een praatje maken met vrienden en bekenden, gewoon lekker ontspannen. Wie het gezellig vindt, kan in de voorleeshoek komen luisteren naar een kerstverhaal. De muzikale omlijsting van de avond wordt verzorgd door de heren van Kitchenware.

Wat trek je aan
Een mooie feestjurk voor de kerst gekocht? Laat die deze avond nog maar even in de kast hangen! Een warme trui en een lekker paar laarzen is nu verstandiger. Afhankelijk van het weer zijn ook een muts of sjaal welkome kerstaccessoires voor deze avond. De schapen hebben hun dikke vachten niet voor niks!

Vrienden van de Schapenstreek
De Schapenstreek heeft een website en is ook actief op sociale media. Volg jij ons al voor de laatste nieuwtjes en activiteiten? Dan heb je ook gezien dat we heerlijk ijs en vlees verkopen, lekkere kazen en zelfs wol van onze eigen schapenvachten. De stichting heeft ook de mogelijkheid tot ondersteuning door middel van donateurschap. Ben jij al vriend van de Schapenstreek?

Gegevens evenement
Kerstavond in de Stal, zondag 24 december 2023. Met winterverhalen, muziek, schaapjes kijken, warme dranken en soep. Open vanaf 17.00 uur tot 20.00 uur.

Heb je nog vragen over de activiteiten, de winkel of openingstijden en kun je het niet online terug vinden? Mail dan naar:
info@schapenstreek.nl

Meest gelezen laatste 7 dagen