woensdag 24 april 2024
spot_img

Schitterende voetbalplek gerealiseerd op Andijk West!

In het voorjaar van 2018 namen de broers Demian en Quinten Timmermans en hun vriendje Goos contact op met de gemeente. Ze wilden graag een mogelijkheid om dichtbij huis een potje voetbal te kunnen spelen met vrienden. Daarover heeft u toen ook kunnen lezen in de Andijker.

Later dat voorjaar, in mei 2018, kwam wethouder Fit naar de jongens toe. Zij gaf aan het een goed initiatief van de jongens te vinden en zegde toe de wens te bespreken binnen het college. “Helaas is die aanvraag een beetje onderop de stapel geraakt en komen we er nu pas aan toe,” vertelde de buitendienst van de gemeente in het voorjaar van 2019.

Goed nieuws nu
Inmiddels is het najaar 2020 en de redactie kreeg een bericht dat er op het plein naast gymzaal ‘de Krimper’ opeens hekken verschenen en iets wat op een doeltje leek. Reden om opnieuw contact op te nemen met de gemeente en te vragen of er inderdaad goed nieuws te melden is voor de voetballertjes op Andijk West. De heer Peter Neefjes van de gemeente Medemblik is Bovenwijkse medewerker Speeltoestellen en wil ons wel vertellen over de plannen in wording.

Lang geduurd
Hij vertelt: “Het heeft lang geduurd, maar dit soort zaken kosten helaas vaak veel tijd. Dat komt onder andere omdat er veel geld mee gemoeid is. Geld kun je maar één keer uitgeven! Een pannakooi zoals de jonge voetballertjes wensten is inderdaad geweldig, maar kost al snel 90 tot 100.000 euro. Toch is het gelukt en wordt het geduld beloond. De hekwerken staan er en er kan vanaf nu gevoetbald worden.” Verder laat hij weten dat ook het voetbalveld aan de Ibislaan in Andijk geheel voorzien wordt van nieuw hekwerk en ook dat wordt begin deze volgende week afgerond. “Dus ook de jeugd daar in de wijk kan weer lekker naar buiten en aan de slag!”

Meer goed nieuws
Het plein bij de Krimper biedt nog meer mogelijkheden. Zo worden er gedacht aan het plaatsen van nieuwe basketbalborden en de juiste belijning. Of een tafeltennistafel? Ook een speciale vloer binnen de voetbalhekken wordt bekeken. “Maar dat hangt een beetje van de jongelui zelf af,” aldus Peter. “Alles kost geld. Als we zien dat deze ruimte goed gebruikt wordt, op een nette manier, zonder dat er rommel en overlast ontstaat dan is er (nog) méér mogelijk.”

Hou het netjes
De opdracht die wordt meegegeven is eigenlijk: “Wil je meer, dan hou je het samen netjes. Zowel de omgeving als de geluidsoverlast.” Neem je eten of drinken mee naar de voetbalplek, ruim de troep op en gooi het in de vuilnisbakken of neem het mee terug naar huis. Wil je muziek aan, denk dan aan het volume. Ook aan het volume van je eigen stem, vooral na bepaalde tijdstippen. Met een bezem veeg je bladeren en plassen samen even weg. Aan ouders en omwonenden ook het advies af en toe eens langs te lopen en met elkaar te zorgen dat deze plek een ieder plezier zal blijven bieden. Wordt ongetwijfeld weer vervolgd!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen