zondag 23 juni 2024
spot_img

Schoolsluiting? Geloof niet alles wat je leest!

Soms staan er dingen in een krant of op internet, artikelen vol onjuistheden en wordt het toch massaal gedeeld. Het wordt zelfs voor waarheid aangenomen en veroorzaakt enorme onrust.

De onrust die door dit soort artikelen ontstaat, maakt dat wij eens zijn gaan vragen hoe het nu werkelijk zit. Want hoe zit het nu echt met de scholen in Andijk? Wat klopt er van de verhalen over schoolsluitingen in de gemeente Medemblik?

Onjuiste info
Afgelopen week verscheen een bericht waarin te lezen viel dat vijf scholen binnen de gemeente Medemblik mogelijk gaan sluiten. Eén van de genoemde scholen is De Idenburg. Namens het bestuur kan directrice Ina Montsma ons verzekeren dat dit helemaal niet aan de orde is. “Tegen de prognoses in groeit ons leerlingenaantal al een aantal jaar.”

Onnodige onrust
“Bij zowel ouders die al kinderen bij ons op school hebben, als bij ouders die hun kind hebben aangemeld of interesse hebben in de school heeft dit bericht voor onrust gezorgd. Ook collega’s schrokken van het bericht. Onnodig! We benadrukken graag hoe het wél gaat met de Idenburg.”

Reactie bestuur
Het bestuur van Kopwerk heeft ook gereageerd op het bericht over mogelijke sluiting. “Met verbazing hebben wij kennisgenomen van het artikel zoals gepubliceerd op Medemblikpraat.nl d.d. 6 januari 2023. Wij kunnen u als Stichting Kopwerk melden dat dit artikel voor de Idenburg te Andijk ongegrond is en dat wij op basis van leerlingaantallen niet gaan sluiten. Wij nemen middels dit bericht volledig afstand van dit artikel.”

Over de Idenburg
“De Idenburg is een groeiende school, vóór deze zomer hopen we ons 100ste leerling te kunnen verwelkomen. De school met een Christelijke identiteit bestaat uit vier combinatiegroepen. Respect voor elkaar staat hoog in het vaandel in de gouden driehoek van kinderen – ouders en leerkrachten waarin de samenwerking gemoedelijk is. Op de Idenburg heerst een fijne sfeer. We nodigen u uit dat zelf te komen ervaren,” aldus de directie.

Voor groot en klein
“Vorig jaar is er een peuterschool (de Idenburg) binnen de schoolmuren bij gekomen. De samenwerking tussen peuters en kleuters loopt prachtig in elkaar over. Groot en klein ontmoet elkaar. Hier hebben kinderen uitzicht op de landerijen. De brede sloot is het leefgebied van vele vogelsoorten en andere dieren. Met het IJsselmeer meteen achter de dijk kunnen we wel stellen dat de Idenburgschool op een schitterende plek staat.”

Welkom op de Idenburg
Ina geeft aan: “We doen het goed als school en steeds meer mensen weten ons te vinden. We heten u dan ook van harte welkom om met uw peuter alvast kennis te komen maken. Geloof niet alles wat er op sociale media gedeeld wordt, haal uw informatie alstublieft rechtstreeks bij de bron.” Dat geldt niet alleen voor de Idenburg, maar ook voor andere scholen die in het artikel genoemd worden.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen