maandag 22 april 2024
spot_img

Schot in de roos voor leerlingen van de Bangert

De dag van de Koningsspelen, waarbij bewegen centraal staat, was het ideale moment om de nieuw geplaatste voetbalkooi op het schoolplein van de Bangert officieel te openen. Per groep losten de jongste en de oudste leerling van de klas een openingstreffer. Na het aftellen van de hele groep, werd de oranje ‘Koningsvlag’ uit het doeltje geschoten en onder luid gejuich van de leerlingen werd de voetbalkooi enthousiast in gebruik genomen.

Het plaatsen van de voetbalkooi is het resultaat van een mooi ‘samenspel’ tussen leerlingen, ouders, leerkrachten en de buren rondom school. Het is een onderdeel van de herinrichting van het schoolplein, wat gefaseerd uitgewerkt wordt. Over ieder segment wordt goed nagedacht en worden alle betrokken partijen gevraagd mee te denken.

De Bangert school heeft oog voor de totale ontwikkeling van leerlingen en daar hoort ‘bewegen’ ook bij. Het plein wordt in zones ingericht waarbij de elementen sport en spel, klimmen/klauteren/balanceren, een ‘rustzone’ en aandacht voor de natuur een rol spelen.

De totale of brede ontwikkeling op de Bangert betekent dat we leerlingen de vakken rekenen, taal, lezen gestructureerd aanbieden en heel gericht instructie geven, waarbij we zoveel mogelijk maatwerk leveren. Daarnaast zetten we in op onderzoekend en ontwerpend leren. Dit wordt aangeboden binnen thema’s. Ons eerstvolgende thema is: ‘Techniek moet je doen!’

Dit thema sluit helemaal aan bij onze visie dat leerlingen naast het leren met ‘het hoofd’ ook leren met ‘de handen’. Om die reden hebben wij afgelopen jaar een ‘Maaklokaal’ ingericht waar leerlingen kunnen knutselen, koken, programmeren en kennis maken met techniek.

Dit jaar maken we een start met ons ‘Cultuurlokaal’, waar leerlingen bezig kunnen zijn met toneel, dans en het maken van film. Het podium en het green screen zijn al geplaatst en de eerste voorstellingen en filmpjes zijn al gemaakt!

Kortom de Bangert school is een school VOLOP in beweging! De Bangert een basisschool van deze tijd, waar de ontwikkeling van uw kind centraal staat, we uw kind betrekken bij persoonlijke leerdoelen, waar uw kind zich thuis gaat voelen, waar we leren vanuit hart, handen en hoofd. De Bangert; EEN SCHOT IN DE ROOS! Interesse gekregen in onze school? U kunt dagelijks een afspraak maken voor een rondleiding!  Bel 0228-592361 en vraag naar Linda Blok of  mail naar directie.bangert@skowf.nl. U kunt ook ons aanmeldformulier via de website invullen, we nemen dan automatisch contact met u op.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen