maandag 22 april 2024
spot_img

Schouten Optiek biedt uw ogen de juiste zorg

Soms hebben je ogen een beetje hulp nodig om het allemaal goed scherp te blijven zien. Dat kan met een bril of met (nacht)lenzen. Deze worden speciaal voor u op maat gemaakt en dat kan alleen met een juiste oogmeting.

Het vaststellen van het beste kijkcomfort en het vroegtijdig constateren van mogelijke medische problemen kan met een goede oogmeting. Daarbij worden beide ogen nauwkeurig gemeten.

Trots op nieuwe apparatuur
Monique en Chris vertellen: “Onze meetruimte is uitgebreid met nieuwe refractieapparatuur. Natuurlijk konden wij uw ogen al meten, maar vanaf nu gebeurt dat volledig automatisch en dat maakt het ook makkelijker om meer afstand te houden van de cliënten. Juist in deze tijd, erg handig. Voor het aanmeten van (nacht)contactlenzen en nieuwe brilglazen is een goede meting de eerste belangrijke stap.”

Kijkcomfort meten
“Met de nieuwe WAM kunnen we onder andere een simulatie van uw zicht bij licht/schemer en donkere omstandigheden maken. Ook kunnen we de pupilgrootte heel precies meten en bijvoorbeeld de dikte van het hoornvlies (de buitenste laag) van het oog.” Monique vertelt: “In een oog werken diktes van lagen en vorm -van bijvoorbeeld de lens- allemaal met elkaar samen. Bij het kijken horen beide ogen ook nog eens samen te werken en dat alles heeft invloed op uw zicht!”

Meekijken
“De meting doen we in een aparte ruimte. Op een scherm aan de muur kunt u zelf meekijken met de meetgegevens. Geen klein schermpje, maar gewoon een duidelijk overzicht van alle gemeten waarden. Preventieve screening op aandoeningen zoals staar en glaucoom en een oogdrukmeting horen er standaard bij.”

Geen twee dezelfde ogen
“Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat niemand twee dezelfde ogen heeft. Daarom is het belangrijk altijd beide ogen te meten en ook de samenwerking tussen de ogen goed op elkaar af te stellen. Lezen bijvoorbeeld, doet niet iedereen op dezelfde afstand. Hoe zit dat bij u? Eén keer per maand komt de orthoptist bij ons in de winkel. De komende keer is donderdag 28 januari. Juist nu een bezoek aan de arts in het ziekenhuis vaak wordt uitgesteld is het extra fijn dat u bij ons wél snel terecht kunt.”

Gezonde ogen meten
Laat ook uw ogen eens meten als u geen (grote) klachten hebt, een te hoge of te lage oogdruk daar voelt u namelijk niets van. Een verhoogde oogdruk kan tot allerlei problemen leiden. Alleen een meting door een deskundige kan dit op tijd aan het licht brengen. Meten wij een te hoge of juist te lage oogdruk, dan verwijzen wij u altijd door.”

Kom langs met uw ogen
Heeft u een bril of (nacht)lenzen, zorg dan dat u die regelmatig laat controleren op de juiste sterkte. Bij voorkeur werken wij nu op afspraak, maar als het niet druk is mag u natuurlijk ook even binnen lopen.
U bent van harte welkom bij Schouten Optiek, De Hoek 1, 1693 AA in Wervershoof. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, u kunt contact met ons opnemen via 0228 – 581258 of info@schoutenoptiek.nl. Of stuur een app naar 06-33 00 66 38 of via de website
www.schoutenoptiek.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen