dinsdag 16 april 2024
spot_img

Schouten Optiek is vernieuwd én Briljant!

Een fonkelnieuwe winkel met eigentijdse uitstraling is het resultaat van een flinke tijd verbouwen. Op woensdag 1 september 2021 werd de oude naam Schouten Optiek en Sieraden vervangen door de nieuwe naam. Een naam passend bij de nieuwe uitstraling!

Samen met familie en vrienden, klanten en dorpsgenoten werd een soort ‘Oud & Nieuw’ gevierd. Onder het genot van een lekker glas ‘bubbels’ werd de nieuwe naam onthuld. Een emotioneel moment, met tranen van geluk!

Hoe het zo kwam
Chris nam kort het woord, voordat het doek van de gevel werd weggetrokken. Hij vertelde dat zijn schoonmoeder ‘de aanstichtster’ van het geheel was. “Zij was degene die zag dat dit pand te koop stond. Daarop werden banen opgezegd, het huis verkocht en de sprong ‘in het diepe’ gewaagd. De oude naam van Schouten hebben we bewust behouden voor de herkenbaarheid. Maar inmiddels zijn we toe aan de volgende stap, ons stempel is op de zaak gedrukt en dat willen we benadrukken met een nieuwe naam die heel toepasselijk door ‘de aanstichtster’ onthuld mag worden,” lachte hij.

Stralende toekomst
De dochters van Monique, Kim en Anoek, kwamen met de nieuwe naam Briljant. “Een briljant laat je stralen. Dat paste zo goed bij wat wij willen bereiken,” vertelt Monique vol trots. “Iedereen die hier komt voor een nieuwe bril, lenzen of sieraden, voor zichzelf of om cadeau te doen loopt stralend de deur uit. Blij met hun nieuwe aanschaf. Dat is waar wij voor staan!”

Familie en vrienden
Niet alleen de dochters dachten mee. “Iedereen is zo betrokken geweest! Helpen met klussen, steunen bij tegenslag, betrokkenheid bij het uitwerken van nieuwe ideeën. We konden steeds op onze familie en vrienden rekenen. Maar vooral ook de medewerkers Karin, Jacintha en Yvonne hebben hun steentje meer dan bijgedragen. Onze toppers!

Buurman en Buurman
Chris en Monique hechten er aan een paar mensen toch nog even extra te benoemen. “Iedereen was geweldig, sommigen waren echt onmisbaar in dit proces! Wat een toppers zijn Buurman & Buurman. Wat hebben ze veel werk verzet.” Monique’s zoon Tigo en zijn maatje Ron -de man van medewerker Karin- hebben na afloop van de laatste loodjes verbouwen hun biertje aan de nieuwe stamtafel dan ook dik verdiend.

Brillenboom
Speciaal voor de kinderen groeit er een brillenboom in de vernieuwde winkel. Deze is gemaakt door RW Houtidee. “Het is heel bijzonder hoe zij vorm hebben gegeven aan een idee wat in mijn hoofd ontstaan was. Ze hadden aan een half woord genoeg en het resultaat is precies zoals verwacht, briljant!” verklapt Monique. De brillenboom is de plek waar kinderbrillen aan ‘groeien’ ofwel mooi staan uitgestald.

Nieuw logo
“Floor van Paassen van Zuiverwerk heeft ons echt positief verrast met een nieuw logo. Een stralende mix van oud en nieuw, in een voor ons passend jasje.”

Kom eens kijken
De nieuwe winkel is nu klaar. “De laatste lampjes worden aangesloten en een snoertje wordt nog even netjes weggewerkt, maar we zijn open en begroeten u graag in de totaal vernieuwde winkel Briljant Optiek en Juweliers. Hopelijk tot snel!”

Chris en Monique zitten op de vertrouwde plek op De Hoek 1, 1993 AA Wervershoof. Het telefoonnummer is ongewijzigd: 0228-58 12 58. Liever mailen? Het nieuwe mailadres is info@briljant-optiek.nl of kijk op de website www.briljant-optiek.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen