woensdag 24 april 2024
spot_img

Schrijverscafé zondag 24 maart bij Cultura Plus

Deze keer hebben wij wederom een bijzondere gast! Pieter Waterdrinker (1961), geboren in Haarlem, woonde een groot deel van zijn leven in Rusland.
Gezien alle recente gebeurtenissen in Rusland heeft hij ons veel te vertellen.

Auteur
Hij is auteur van grote romans zoals Duitse bruiloft, Lenins balsem, Poubelle, De rat van Amsterdam en Tsjaikovskistraat 40.
Zijn werk is onder andere in het Duits, Engels en Russisch vertaald en hij werd meermaals genomineerd voor onder andere de Libris Literatuur Prijs, de Bob den Uyl Prijs en de Dublin Literary Award.

In zijn roman Poubelle uit 2016 legt hij dilemma’s van deze tijd bloot aan de hand van onder andere de oorlog toen nog alleen in oost Oekraine en de MH 17-ramp.

Duizelingwekkende reis
In Tsjaikovskistraat 40 neemt hij de lezer mee op een duizelingwekkende reis door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven.

De rat van Amsterdam is een vlijmscherp en vernietigend portret van het huidige Nederland en Europa op drift, maar bovenal een verhaal over liefde en het eeuwige verlangen naar zingeving en geluk.

25 jaar in Rusland
In 2023 verschijnt Van huis en haard. Hierin vertelt hij over zijn gevoelens van onmacht en wanhoop over het grootste conflict in Europa sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog,
Rusland waar hij 25 jaar heeft gewoond, waar hij zijn leven heeft doorgebracht, is hem vreemd geworden.
Kortom voldoende ingrediënten voor een boeiende middag in Cultura op zondag 24 maart van 15.00 – 17.00 uur.

Toegang inclusief een kopje koffie of thee € 12,50 in de voorverkoop en € 15,00 aan de zaal.
De zaal is open vanaf 14.30 uur.
Kaartverkoop: www.ticketkantoor.nl/shop/cultura-plus
CulturaPlus2.0@gmail.com
Of bellen met Cultura: 0228 591376

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen