zondag 26 mei 2024
spot_img

Schrijverscafé zondag 30 oktober

Het is (te) lang stil geweest in ons schrijverscafé maar gelukkig gaan wij weer van start met een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van ons land te weten: Annejet van der Zijl. Zij debuteerde in 1998 met Jagtlust, en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse Prinses. Zij was in 2020 Boekenweekauteur en schreef het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette.

Annejet is geboren in Oterleek en heeft haar middelbare schooltijd doorgebracht in Leeuwarden. In eerste instantie ging zij kunstgeschiedenis studeren maar is afgestudeerd in massacommunicatie. In Londen volgde zij een masterstudie International Journalism en werd redactrice bij HP/De Tijd. Eind 1999 nam zij ontslag om te werken aan de biografie van Annie M.G. Schmidt. Zij streefde naar een zo compleet mogelijk levensverhaal dat ook spannend moest zijn. Geïnspireerd op deze biografie is er een zevendelige televisieserie van gemaakt die in 2010 werd uitgezonden. Van het boek Sonny Boy is een film gemaakt en er zijn ruim een half miljoen exemplaren verkocht.
Op 4 maart 2010 promoveerde Annejet van der Zijl aan de universiteit van Amsterdam op een biografie van prins Bernhard van Lippe-Biesterveld.

Haar laatste boek, Fortuna’s kinderen, met daarin verwerkt het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollands man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush.

Kortom voldoende ingrediënten voor een boeiende middag in Cultura op zondag 30 oktober van 15.00 – 17.00 uur. Toegang inclusief een kopje koffie of thee € 12,50. De zaal is open vanaf 14.30 uur. Reserveren is gewenst op het volgende emailadres:
CulturaPlus2.0@gmail.com
Of bellen: 0228 591376

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen