maandag 15 juli 2024
spot_img

SeniorLAB: de digitale leertuin

Beeldbellen met de dokter, whatsappen met de (klein)kinderen, een rondleiding in het museum met je eigen smartphone, een treinkaartje uit de automaat, de corona-apps: technologie duikt overal op in ons leven – of we het leuk vinden of niet.
Bij de digitale leertuin van de Bibliotheek merken we dat de digitale mogelijkheden niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn, bijvoorbeeld voor ouderen. Daarom bieden we SeniorLAB: de digitale leertuin voor senioren en ouderen.

Zelfvertrouwen
Daar volg je gratis Klik & Tik cursussen om (zelf)vertrouwen op te bouwen met de computer, het internet en e-mail. Of je kan een workshop volgen, zoals Smartphonefotografie of Veilig Online. Of laat je eens verrassen tijdens een demonstratie met een virtual reality bril, domotica (thuistechnologie) of robots. De activiteiten zijn in de Bibliotheek of in een locatie bij jou in de buurt, zoals een buurthuis of zorginstelling.

Plezier voorop
Bij de Bibliotheek staat het plezier van technologie ontdekken centraal, zodat je er op een prettige manier bekend mee raakt. Daarmee zijn onze activiteiten ook gericht op ontmoeting met verdieping: samen iets nieuws leren levert nieuwe contacten op. SeniorLAB wordt mede mogelijk gemaakt door RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en door schenkingen of Vriendenabonnementen. Wil je meer weten, kijk dan op www.westfriesebibliotheken.nl/seniorlab

Voor iedereen
Heb je vragen over overheidsinformatie zoals de corona-apps, het aanvragen van je DigiD, het aanvragen van toeslagen, of het regelen van een afspraak? De Bibliotheek is je Informatiepunt Digitale Overheid, niet alleen voor senioren maar voor alle leeftijden. We wijzen je de weg in digitale loketten, helpen je op weg met vragen en overheidsapps, en verwijzen je naar instanties en cursussen voor verdere hulp. Je hebt geen coronatoegangsbewijs nodig en je hoeft geen lid te zijn om gebruik te maken van deze dienstverlening.

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden, locaties en openingstijden van onze informatiepunten op www.westfriesebibliotheken.nl/ido

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen