dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Sfeervol winterconcert Excelsior

Met een vervroegde aanvangstijd, i.v.m. de WK voetbalfinale, opende Excelsior afgelopen zondag om half 3 het Winterconcert met ‘Spirit’. Begeleid met mooie filmbeelden. Afgelopen jaar heeft Excelsior een nieuwe besbas aangeschaft. In het orkest wordt deze bespeeld door Ralph en met het nummer ‘Rookie’ werd er een ode aan dit grote instrument gegeven.
Na ‘Cuckoo’ nam voorzitter Rob Vlam het woord en werden 2 leden in het zonnetje gezet: Jan Commandeur voor 67 jaar lid en Riet van der Thiel werd benoemd tot erelid voor 50 jaar lidmaatschap van de vereniging. Ook kregen de beheerders van Cultura, Peter en Miriam, lovende woorden en een bos bloemen.

‘Zwei Herzen’ was een leuke knipoog naar Andre Rieu.
Indrukwekkend was het nummer ‘The Ludlows’ uit de film Legends of the Fall met op piano Julia. Weer mooi aangevuld met filmbeelden.
Vertederend waren de dochters van dirigent Nick en de kinderen van bes bassist Ralph. Zij zongen ‘Jingle Bells’ en ‘Lang zullen ze leven’ voor de opa en oma van Jinte en Lisa, aansluitend speelde Excelsior nogmaals ‘Jingle Bells’ maar dan in een swingend arrangement.

Net voor 16.00 uur werd het concert afgesloten met ‘Noël’ en was iedereen op tijd om naar het voetbal te kijken, thuis of in Cultura.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen