woensdag 24 april 2024
spot_img

Sigrid Kaag op werkbezoek bij West-Friese bedrijven

Een minister en lijstrekker in de gemeente Medemblik dat gebeurt niet vaak, zeker niet allebei. Sigrid Kaag, anchor-vrouw van D66 en demissionair minister van buitenlandse handel bracht maandag 15 februari een bezoek aan Plantenkwekerij Gitzels in Wervershoof en aan Leekerweide in Wognum. Dankzij de familiebanden van Dennis Swart, lid D66 Medemblik, is dit werkbezoek tot stand gekomen. De ijzel maakte het deze maandag nog even spannend maar al snel bleek dat Sigrid onderweg was naar Wervershoof, waar haar familie-roots liggen. Dat zij thuis is in het geboortedorp van haar vader (Echte Bakker Swart) leidde in het NHD al tot een pakkende kop: “De minister ís er ien’ van Kaag”.
Na een introductie van William Gitzels, eigenaar van de plantenkwekerij (onlangs nog winnaar van de Duurzaam Ondernemen Award van de gemeente Medemblik) stapt het gezelschap op de fiets voor n rondleiding door dit prachtige bedrijf. William vertelt enthousiast hoe zij duurzaam ondernemen, aan welke innovaties er wordt gewerkt (bijvoorbeeld op LED verlichting en het hergebruik van water). Sigrid is zichtbaar onder de indruk en prikkelt met diverse vragen, van de reden om te verduurzamen tot waar hij tegenaan loopt in de ontwikkeling op alle innovaties. Om af te sluiten met de treffende constatering dat dit het heel mooi is dat Plantenkwekerij Gitzels op Champions League niveau speelt!

Speciale aandacht kreeg de warmtewisselaar van de aardwarmte-bron, die vanuit de samenwerking met ECW in het kassencomplex van “Het Grootslag” geregeld wordt. William vertelt over de enorme potentie van aardwarmte, maar ook over de beperkingen van aardwarmte in deze regio, een opmerking die zeker blijft hangen bij Sigrid zo aan het einde van de rit. Ze bedankt William en collega’s voor de mooie rondleiding. Ook Geert Mos van D66 Medemblik pakt nog even zijn moment door een heikel punt aan te snijden, nl. dat de behoefte aan woningen in West-Friesland heel groot is.

Sigrid moet nu echt door naar haar volgende afspraak bij Leekerweide in Wognum. Daar gaat zij in gesprek gaat met de bestuurders Paul Zegveld en Iris van Bennekom en de cliëntenraad van de WilgaerdenLeekereweideGroep over o.a. het samenvoegen van ouderenzorg en gehandicaptenzorg, de knelpunten in de zorgverlening en de ingrijpende gevolgen van de coronacrisis binnen de diverse afdelingen. Het gesprek bij Leekerweide was zeer informatief. Voor Sigrid was het mooi om te zien hoe de zorggroep zich op de wijk richt en ook actief inzet om voldoende en goed gekwalificeerde medewerkers aan zich te (blijven) binden.

Als afsluiting van de dag zegt Sigrid Kaag dat zij heel erg genoten heeft van dit bezoek. Er gebeuren hier fantastische dingen en er wordt door iedereen keihard gewerkt. Tenslotte geeft Sigrid, bijna weemoedig, aan dat de weilanden van West-Friesland haar altijd goed doen.

Namens D66 Medemblik, Bas Tensen, Dennis Swart

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen