donderdag 18 april 2024
spot_img

Sinterklaas laat weten: Ik ben er gewoon hoor!

De kinderen in Nederland maken zich zorgen over corona, stond laatst in de krant. Gelukkig hoeven zij zich over de komst van Sint Nicolaas geen zorgen te maken. Het is De Andijker gelukt een exclusief interview te houden met de Sint. Hij laat weten dat het er dit jaar in verband met het coronavirus wat anders aan toe gaat. “Laat de kinderen vooral weten dat zij gewoon hun verlanglijstje op kunnen stellen”, was zijn belangrijkste boodschap.

Het was nog niet zo eenvoudig om een afspraak te maken met de man waarvan niemand weet hoe oud hij precies is. Op het moment dat we zijn hoofdkwartier in Madrid belden, bleek de Sint juist de dag ervoor te zijn vertrokken. Traditiegetrouw gaat hij met de trein naar de haven waar de boot al in gereedheid ligt. Gelukkig zijn er tegenwoordig moderne communicatiemiddelen en konden we via videobellen contact met hem krijgen.

Golf van Biskaje
“Ik moet er nog even aan wennen hoor”, excuseert hij zich als we hem wel horen maar nog niet zien. “Mijn microfoon staat wel aan, maar hoe kom ik ook alweer in beeld?” Gelukkig is de Hoofdpiet in de buurt en die weet op de juiste knop te drukken. Het is wel heel bijzonder om het bebaarde gezicht en die prachtige mijter op het computerscherm van dichtbij te zien, wetende dat de kindervriend zich nog ergens in de Golf van Biskaje bevindt. “Wat willen de kinderen uit Andijk allemaal van me weten?”, vraagt hij.

Mondkapje op maat
“Natuurlijk kom ik dit jaar weer naar Nederland”, beantwoordt hij de eerste vraag. “Ook in Spanje hebben we veel last van het coronavirus maar de maatregelen zijn vergelijkbaar met die in jullie land. Hier op de boot (Pakjesboot nummer 12, red.) houden we keurig anderhalve meter afstand van elkaar en in de binnenruimtes dragen de Pieten natuurlijk een mondkapje.”

De kindervriend moet lachen als hem wordt gevraagd of hij zelf ook een mondkapje draagt. “Je vraagt je ongetwijfeld af hoe ik dat dan doe met mijn snor en baard. Nou, dat gaat prima hoor. Ik heb mondkapjes op maat laten maken. Die sluiten precies goed en ik kan er goed mee ademen. Heel fijn is dat mijn bril niet beslaat als ik mijn mondkapje op heb. Ik kan dus gewoon lezen in het Grote Boek. Er staat weer van alles in over de kinderen.”

Verlanglijstje gewoon inleveren
Door de corona zal er sprake zijn van een aangepast Sinterklaasfeest. “Inderdaad, mijn verjaardag zullen we met elkaar op een wat andere manier moeten vieren. De regels zeggen op dit moment dat er maar maximaal twee anderen buiten het gezin op bezoek mogen komen. Dus als ik bij jullie langskom dit jaar neem ik maar één Piet mee. Dan weet je dat alvast. Ook ben ik van plan om naar de scholen te komen, maar ik weet niet of dat overal lukt. Belangrijk voor de kinderen is dat ze weten dat ik er gewoon ben. Ze mogen gewoon hun schoen zetten en hun verlanglijstje inleveren”, laat de Sint weten.

Verbinding valt weg
We hebben nog veel meer vragen maar de verbinding valt weg en kan niet meer worden hersteld. Zelfs niet door de Hoofdpiet. Inmiddels weten we dat Sinterklaas een goede reis heeft gehad en dat hij veilig in Nederland is aangekomen.
De Andijker wenst alle lezers hoe dan ook een gezellige Sinterklaasavond toe.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen