maandag 15 juli 2024
spot_img

Sinterklaas, wie kent hem niet

Voordat de Sint ons land weer verliet, was hij nog even op bezoek in de raadszaal. Hij deed daar het voorstel om zwembad De Zeehoek in Wervershoof koste wat het kost open te houden. Het is als het hopen op een lange koude schaatswinter, terwijl je geen geld hebt om je huis warm te stoken.

Hoe triest het ook is voor de vaste gebruikers, het personeel en verder iedereen die De Zeehoek een warm hart toedraagt, het is onmogelijk om deze accommodatie in stand te houden. Het is heel erg goedkoop om iets anders te beweren. Ik stel dit terwijl het openluchtbad in Hoogkarspel vroeger mijn tweede thuis was, maar dan wel in het zomerseizoen. Schoolzwemmen deden we van april tot en met augustus en bij hoge uitzondering tot en met september. Daarna ging het bad leeg, tot april het volgende jaar.
In de winter schaatsten we.

We zullen eraan moeten wennen dat we de broekriem moeten aanhalen en dat we sommige voorzieningen verliezen. Gelukkig hebben we in Andijk een prachtig openluchtbad. Door keuzes als deze, is de gemeente in staat om andere voorzieningen langer open te houden, niet in de laatste plaats dankzij alle vrijwilligers.

Met excuses voor alle schaatsliefhebbers, met het oog op de energierekening hoop ik op een hele zachte winter!

En voor diegenen die komende winter een duik willen wagen, op 1 januari aanstaande houdt MORGEN! de traditionele Nieuwjaarsduik bij de Vooroever in Medemblik. De opbrengst hiervan gaat naar de voedselbank. Volg de berichtgeving via De Andijker. Ik wens u alvast een hele mooie en goede decembermaand.

Dick Visser

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen