donderdag 13 juni 2024
spot_img

Sjoelclub “De Skuivers”, een middag vol gezelligheid in het Dorpshuis.

Marijtje Wierstra, spelleider van sjoelclub “De Skuivers” vertelt enthousiast over de dinsdagmiddag in het dorpshuis. “Eens per week van half 3 tot ongeveer half 5 sjoelen we met een gezellige groep, we hebben tien sjoelbakken en deze zijn bijna altijd allemaal wel bezet.” Marijtje is sinds zes jaar spelleider, toen ze werd verkozen moest ze daar even over nadenken maar ze doet het al jaren met veel plezier.

Spelregels
Marijtje vertelt hoe zo’n middag op de sjoelclub eruitziet. Eerst wordt er een welkomstwoordje gehouden, waarna de afmeldingen vertelt worden. Dan blaast ze op haar fluitje en gaan de leden van start. “Na vijf spellen hebben we pauze en drinken we koffie in de andere zaal en daarna doen we nog vijf spellen. “Omdat iedere sjoelbak anders is, word er na elk spel doorgeschoven naar de volgende bak. “Het moet natuurlijk wel eerlijk gaan he!”

Achtendertig jaar sjoelen
De sjoelclub bestaat nu 38 jaar en in september 2021 wordt het veertig jarig jubileum gevierd. Er wordt, naast de dinsdagmiddagen, ook ieder jaar een etentje georganiseerd als afsluiter van het seizoen. “Een paar weken geleden werden we zomaar verrast door Sinterklaas en twee pieten, dat was erg leuk”, vertelt Marijtje.
Het seizoen is altijd van september tot en met april en de september daarop wordt de clubkampioen dan weer bekend gemaakt. “Vorig jaar was het een man en nu staat er ook weer een man aan kop, terwijl er maar 2 mannen lid zijn”, lacht de spelleider.

Naast het sjoelen kan men op de dinsdag ook een kaartje leggen.

Leden
De sjoelclub kan maximaal dertig leden hebben, er is nu nog plaats voor een aantal mensen. “Als ik een man tegenkom, vraag ik of hij niet wil gaan sjoelen”, vertelt Marijtje lachend. “Maar vrouwen zijn natuurlijk ook hartstikke welkom hoor!”
‘”Iemand mag altijd een paar keer gratis meedoen en vindt men het niks is dat ook goed. Laatst deed er iemand 1 keer mee en ze zei meteen al dat ze lid wilde worden, zo gezellig vond ze het.”

De contributie bedraagt zestig euro per jaar. Als u interesse heeft en in januari wil starten, betaald u uiteraard de helft van de contributie. Een keer meedoen om te kijken of u het leuk vindt kan natuurlijk ook. U kunt hiervoor contact opnemen met Marijtje via 59 12 84.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen