donderdag 13 juni 2024
spot_img

Sjors Dekker wint Omloop van Wervershoof

Zware onweersbuien in Limburg zorgden zondagmorgen voor een vervroegd vertrek van Sjors Dekker uit Limburg. De Andijker besloot als alternatief toch maar in de Omloop van Wervershoof te starten. En met succes. 120 zware kilometers later mocht hij de kussen van rondemiss Irene Schouten in ontvangst nemen.

Het collectief van West-Frisia gooide direct na het vertrek de knuppel in het Wervershoofse hoenderhok. Al bij de tweede passage meldde een achttal zich, waarin de geelhemden met vier zeer goed vertegenwoordigd waren. Nadat onder aanvoering van de Monkeytown-mannen het peloton weer terugkeerde, volgde een geanimeerde koers.

Een kopgroep van tien trapte al snel een halve minuut voorsprong bijeen. Veel verder zouden de vluchters nooit komen. Met duo’s vooraan van DTS (Mike Terpstra/Oscar van Wijk), Babydump (Sweering/Marco Doets) Monkeytown (Ivars Slik/Gijs Meijer) en de sterke Zwollenaar Bas Tietema, ging de aandacht vooral naar deze renners uit. Dekker opende echter het bal met een eerste aanval. Zijn vlucht werd geneutraliseerd, waarna in de slotronde Sweering de gaskraan opendraaide. De Fries kreeg Ivar Slik met zich mee. Het duo werd weer teruggehaald, waarna Dekker nogmaals versnelde. Zijn tweede poging bleek wel de juiste. Hij bleef weg, waarna hij op enkele kilometers van zijn ouderlijk huis het zegegebaar mocht maken.
Bron: wvwestfrisia.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen