woensdag 17 juli 2024
spot_img

Skeeleren op internationaal niveau in Wervershoof en Medemblik!

Op vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli vindt het Radboud International Tournament (RIT) plaats in Wervershoof. Het recordaantal deelnemers is dit jaar al verbroken terwijl skaters zich nog steeds kunnen aanmelden. We verwachten meer dan 300 skaters waaronder toprijders uit België, Denemarken, Duitsland en ook rijders uit Israël, Groot-Brittannië en Tsjechië maar Wervershoof zullen afreizen.
Op vrijdag begint het programma met kwalificatieronden voor de 200m tijdrit en een lange afstand. Vanaf 17:30 starten de finales, ca 22:00 verwachten we de wedstrijddag af te sluiten.
Op zaterdag start het programma reeds vanaf 9:00 voorrondes 1000m en de eerste afstand voor de jongste rijders. Om 12:00 wordt het RIT groots geopend en daarna volgen direct de 200m finales van Senioren plus de finale van de 1000m series, altijd goed voor mooie inhaalacties en sprints naar de finish!

Vorig jaar was al een sfeervolle editie en dat kan dit jaar eigenlijk alleen nog maar beter worden nu er weer publiek welkom is langs de baan en het tegelpad rond de baan door de vrijwilligers in Wervershoof is verbreed. De toegang is gratis en uiteraard zijn drankjes en hapjes verkrijgbaar voor schappelijke prijzen. Kom dus vooral even langs om te kijken en de rijders aan te moedigen die deelnemen aan dit unieke toernooi.
Geniet van de jongste rijders die nu al internationale ervaring opdoen, tot de kunsten van de junioren en senioren toppers. Aan de start zal ook veel plaatselijk talent uit deze categorieën staan zoals Jan en Melissa Mooijman en Janne Boos uit Wervershoof, Jet Fransen uit Andijk, Janne Berkhout uit Hauwert, Tim Kee uit Opperdoes, Kay en Rick Schipper uit Medemblik, Ivo de la Porte en Bente Kerkhoff uit Oostwoud en Maik Stam uit Hoorn.

Zaterdagavond wordt het programma in Medemblik vervolgd vanaf 17:30 met een soort korte marathon en estafette koersen op topsnelheid met vele topteams aan het vertrek. Zondag gaat het programma in Medemblik verder vanaf 9:00 met sprint en lange afstanden voor alle categorieën. Ook hier bent u welkom, de inloop is gratis en kunt u genieten van topwedstrijden en drankje kopen bij de catering.

Voor een overzicht van het wedstrijdprogramma, volg deze QR code:

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen