maandag 20 mei 2024
spot_img

Skills-kampioenen techniek Horizon College

Regio Noord-Holland – Bjarne Wijker uit Egmond aan Zee, Robin Berkhout uit Andijk en Niek Feijen uit Alkmaar zijn de Skills-kampioenen techniek van het ROC Horizon College. Bjarne is de beste in de categorie Installatietechniek. Robin is dat in de categorie Timmerman en Niek in de categorie Elektrotechniek. Het drietal deed mee aan Skills-wedstrijden, dit zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Zij hebben zich nu gekwalificeerd voor het regionaal kampioenschap, de Regio Skills. Met deze wedstrijden wil het Horizon College excellentie onder studenten bevorderen.

Tijdens de wedstrijden moesten de timmermannen een hoek van een kapconstructie maken. Bij elektro was de opdracht een gecombineerde huisinstallatie voor binnen en buiten aanleggen en bij installatietechniek moesten de deelnemers een wastafel aansluiten op koud en warm water, compleet met cv-installatie.

Veilig en vakkundig
Een vakjury beoordeelde niet alleen het eindresultaat; alle stappen in het proces tellen mee bij de Skills vakwedstrijden. Denk aan de voorbereidingen, manier van werken, veilig en vakkundig omgaan met machines en gereedschappen, werkplek opruimen en de presentatie van het resultaat.

Extra prijs
De wedstrijden werden in samenwerking met het Regio College, Nova College en de opleidingsbedrijven Bouwmensen, IWNH en Espeq georganiseerd. De vakjury koos ook de schoolkampioenen voor het Regio College en Nova College. Daarnaast was er nog een extra prijs; de winnaar van de dag. Bjarne Wijker en Robin Berkhout sleepten ook die prijs in de wacht.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen