vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Sloop Marees hoek Kleingouw – Middenweg

In opdracht van Marees installatie techniek gaat Van der Bel sloopwerken & milieutechniek uit Middenmeer de locatie KleinGouw 1 in Andijk bouwrijp maken. De levering van brandstof is al enige jaren geleden gestopt, wel zitten er nog 3 ondergrondse opslag tanks in de grond en worden niet meer gebruikt. De woning en schuur zijn in 2016 gesloopt door van de Bel sloopwerken.

Fundering
Omdat nog vastgesteld moest worden of er nog verontreiniging in de ondergrond aanwezig zou zijn is de fundering nog even blijven zitten voor onderzoek. Nu bekend is waar de bodem nog verontreinigd is kan er begonnen worden met de afrondende werkzaamheden. Maandag 22 januari j.l. is er door de afdeling milieutechniek van Van der Bel gestart met de werkzaamheden. Van der Bel Sloopwerken en Milieutechniek is een gecertificeerd bedrijf en is in het bezit van alle certificaten voor Sloopwerken, asbestsaneringen, recycling , bodemsanering, bodem reiniging, ISO 9001 en VCA ** gecertificeerd. Met alle ervaring en expertise bij van der Bel in huis is dit een werk wat volledig uitgevoerd kan worden door van der Bel Sloopwerken & milieutechniek.

Grondwater
Maandag gaat van der Bel beginnen met op rooien en afvoeren van alle aanwezige bestratingen. Dinsdag wordt de bronbemaling geplaatst met een grondwater reinigingsinstallatie om de olie verontreiniging uit het grondwater te reinigen. De verontreiniging zit in een vlek van 100 m2 en tot 3 meter diepte. Het middelpunt van de verontreiniging boven de grenswaarde wordt middels ontgraven weggenomen en afgevoerd naar een verwerkingsinrichting.

Brandstoftanks
De restjes in het grondwater worden opgepompt en gereinigd middels de reinigingsinstallatie. De 3 aanwezige brandstoftanks worden ontgraven gereinigd en afgevoerd. Na de saneringen wordt er schone grond kwaliteit wonen aangevoerd en verwerkt op het perceel. En is de locatie bouw en woonrijp. En kunnen er 3 woonkavels gerealiseerd worden. De werkzaamheden zullen een week in beslag nemen en mogelijk zal er enige verkeershinder ontstaan. Tijdens de werkzaamheden zal er regelmatig 1 rijstrook worden afgezet met verkeershekken en borden. Van der Bel Sloopwerken & milieu techniek zal de overlast tot een minimum beperken.

Van der Bel b.v.
Agriport 231, 1775 TA Middenmeer
T: 0229-581327 | W: www.vanderbel.nl | E: mailto:b.vanhorick@vanderbel.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen