maandag 15 juli 2024
spot_img

Smakelijke hapjes uit Misha’s Keuken

Misha Logothetis (11 jaar) is een eigen catering begonnen vanuit de keuken van zijn moeder aan de Meander in Andijk. Daar heeft hij nu alle tijd voor, want tijdelijk gaat hij niet naar school. Dat is op dit moment even het beste voor iedereen. Misha vertelt:” Je wilt je echter niet gaan vervelen, dus ben ik iets gaan doen wat ik altijd al leuk vond om te doen. Koken en bakken!”

De interesse voor koken en bakken zat er bij Misha jong in. Net als zoveel andere kinderen wilde hij als klein ventje graag helpen in de keuken, bijvoorbeeld met zijn eigen eitje bakken. Al snel nam hij de touwtjes zelf in handen en regelde zijn lunch het liefst helemaal zelfstandig. “Het is ontzettend leuk om te koken en je kunt er ook anderen blij mee maken. Door het cateringbedrijfje kan ik er nu ook wat geld mee verdienen. Dus dat is helemaal leuk. Ik spaar voor een nieuwe gamecomputer, dus ik ben erg gemotiveerd!”

Facebook menu
Misha heeft een eigen facebookpagina voor het bedrijfje. Daarop vindt u smakelijke foto’s van gerechten die eerder gemaakt zijn. De menukaart vindt u daar ook, zodat iedereen kan kijken of er iets tussen zit waar hij trek in zou hebben. “Van een Griekse salade tot pasta met veel groenten, van Kofta en Spanakopita tot aan diverse taarten. Er staat van alles op het menu.” Misha koopt de ingrediënten zelf en werkt het liefst met alleen maar verse producten. “Voor mij geen zakjes en pakje, maar verse producten.”

Browniemarathon gepland
“Ik werk bijvoorbeeld met echte vanillestokjes en chocoladechips om mijn overheerlijke brownies te maken. Zo’n brownie is groot genoeg om met 6 personen te delen. Ik zou graag een browniemarathon organiseren. Dat iedereen die dag brownies kan bestellen en ik achter elkaar door kan bakken, misschien wel tien op een dag. De voorbereidingen zijn daarvoor in volle gang. Op mijn facebookpagina zal ik het aankondigen. Maar alvast een bestelling plaatsen kan hoor!”

Oliebollenactie groot succes
“Het is allemaal begonnen met oliebollen die ik erop gezet had rondom de jaarwisseling. Maar liefst 83 oliebollen had ik als bestelling. Dat was ontzettend leuk. De mensen vonden ze heerlijk. Dus die zet ik in december vast en zeker weer op het menu.” Misha is een gedreven kind dat zijn passie voor koken en bakken graag benut om ook anderen van een smakelijke maaltijd of heerlijk baksel te voorzien. “Misschien krijg ik ooit wel een eigen restaurant of zo en verdien ik met gemak genoeg voor de nieuwste spelcomputer. Dan kan ik gamen en koken, de twee dingen die ik het liefste doe mooi combineren.”

Winnen
Voor de lezers van de Andijker heeft Misha een leuke actie bedacht. “Als actie wil ik 2 taarten naar keuze verloten. De 2 winnaars mogen zelf kiezen uit een appel-, kwark-, monchoutaart of applecrumble.”

Hoe kun je meedoen en kans maken op deze heerlijkheden?
Like en volg de facebook pagina van Misha’s keuken en plaats onder zijn update (met het artikel en de foto uit deze Andijker) het woord: Andijker!

De winnaar wordt een week na de uitgave van deze Andijker bekend gemaakt op facebook en uiteraard in de komende Andijker bij de wist-u-datjes en bij de Andijker online.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen