woensdag 19 juni 2024
spot_img

Snelheidsmetingen Andijk

Wij willen u informeren over de situatie van 2000 auto’s waarop snelheidsmetingen zijn gedaan. In november en de eerste week van december zijn er snelheidsmetingen verricht in diverse 30 km. zones in Andijk. Hiervoor hebben wij van Veilig Verkeer Nederland de lasergun tot onze beschikking gehad. De controles zijn in de middaguren gedaan. Locaties vanaf 15.00 tot 17.00 uur zijn gekozen op nabijheid van school, winkels, fietsverkeer en voetgangers.

De tendens is dat er 95% door automobilisten in de zones, boven de snelheidslimiet van 30 km. rijd. Uitschieters zijn gemeten Kleingouw Bangert 76 km., Buurtjes Kerk 71 km., Middenweg Deka 54 km., Kleingouw ’t Wapen 77 km., Dijkweg Grootweg LIDL 71 km.

Een 30 kilometerzone zou dusdanig ingericht moeten zijn dat er snelheid beperkende maatregelen zijn, visueel en obstakels. Zodat een hoge snelheid eigenlijk niet meer mogelijk kan zijn.
Het is ook niets nieuws. Het is algemeen bekend dat er maar weinig mensen 30 kilometer rijden in deze zones. Deze zones zijn er niet voor niets, ze zijn met zorg uitgekozen, juist vanwege de fietsers en overstekende voetgangers. Een passende oplossing hebben we niet, behalve het nog maar eens onder de aandacht te brengen en de bestuurders op hun verantwoordelijkheid qua snelheid te wijzen en vooral op de kwetsbaarheid van fietsers, schoolgaande kinderen en overstekende voetgangers.

Veilig Verkeer Nederland;
afd. Andijk: Dhr. M. de Graaf

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen