donderdag 13 juni 2024
spot_img

Sow to Grow volledig klaar voor volgende fase: Een Nieuwe Beleving in Plantenveredeling

Sow to Grow, museum in Enkhuizen, kondigt met trots de voltooiing aan van het ambitieuze project Voorwaarts, dat gericht is op het verbeteren van aanbod en vergroten van de bezoekersaantallen. Na maanden van zorgvuldige aanpassingen aan inhoud, vormgeving en presentatie, worden de laatste plantjes gepoot om een verfrissende en boeiende ervaring te bieden aan lokale tot internationale bezoekers. Reacties van voorbijgangers en gasten bevestigen dat de juiste koers is ingezet. Het verhaal van plantenveredeling is nu toegankelijker, veelzijdiger en meer gericht op een breed publiek met diverse interesses.

Van jong tot oud, van voorbijganger tot professionele belangstellende, Sow to Grow biedt voor ieder wat wils, interactief en op elk kennisniveau. In een levendige en sfeervolle omgeving kunnen bezoekers kennismaken met de fascinerende wereld van plantenveredeling via beeldschermen, informatiezuilen en infoborden. De volledig vernieuwde voortuin biedt met groenten en bloemen een rustige plek voor reflectie, terwijl ook de traditionele Kloostertuin het verhaal van plantenveredeling illustreert. Deze tuinen zijn vrij toegankelijk, maar dienen ook als uitnodigende voorproefjes voor degenen die het museum willen verkennen.

Gelegen in het historische Nieuwe Weeshuis, een gebouw van 1906 met eeuwenoude elementen, zoals het beroemde goudleerbehang uit 1742, straalt Sow to Grow een unieke charme uit. De naastgelegen voorgevel van het Oude Weeshuis van 1616 is met oude materialen gereconstrueerd. De verlichting van beide gebouwen en het voorplein voegt ’s avonds een extra dimensie toe aan de beleving.

De herstructurering en vernieuwde aanpak zijn gerealiseerd dankzij de inzet van vrijwilligers en ondersteuning van professionals. Cruciaal was de financiële steun van de Provincie Noord Holland, het Ondernemersfonds Enkhuizen en de Rabobank. Mede dankzij hun bijdrage kon dit ingrijpende project worden gerealiseerd, met als verrassend resultaat nieuwe vrijwilligers die zich aanmeldden als gids, waardoor de service aan geïnteresseerde gasten verder kan worden uitgebreid.

Sow to Grow nodigt iedereen uit om de fascinerende wereld van plantenveredeling, en de producten waartoe dit leidt te ontdekken en belooft een ervaring die de verwachtingen overstijgt.
Bezitters van een Museumkaart hebben vrij toegang.

Sow to Grow:
Er gaat een wereld voor je open.

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen