woensdag 24 juli 2024
spot_img

Spaanse voetbaldelegatie bezoekt Sporting Andijk

Ook dit jaar weer werd Sporting Andijk met hoog bezoek vereerd. Sinterklaas weet als geen ander dat sporten leuk en gezond is en bovendien goed voor je sociale ontwikkeling. Daarom stuurde hij maar liefst vier voetbalpieten naar de voetbalclub voor een heuse pietentraining. Coordinator Yvon vertelt: “Bij ons op Sporting komt het regelmatig voor dat kinderen van diverse leeftijden een paar keer willen meetrainen. Gewoon als proeftraining, om te kijken of voetbal iets voor ze is. Even een berichtje via de website en dan kan dat natuurlijk altijd. Ook deze voetbalpieten waren uiteraard van harte welkom!”
Net als in Nederland, is in Spanje de populariteit van het damesvoetbal enorm gestegen. Dit bleek duidelijk uit de man/vrouw verhouding: twee damespieten en twee herenpieten. “Hetzelfde zien we terug bij Sporting Andijk. We hebben een aantal superleuke meidenteams: de MO13, MO15 en de MO19. Er zijn meiden die liever gemengd voetballen en dat kan bij ons ook. De jongste pupillen, dat begint bij de mini’s vanaf 5 jaar, spelen sowieso altijd gemengd.”


Juist deze jongste voetballertjes: de mini’s, de O8 en de O9 reageerden heel enthousiast zodra ze de voetbalpieten in het vizier kregen. “We wilden juist het startsein geven voor de wedstrijden tegen Dindua-mini’s en TSV Twisk-mini’s. Toen de vier pieten het veld opkwamen, was het meteen dikke pret. Eerst handenvol pepernoten en daarna voetbalden ze lekker mee. Eén gigantisch gezellige chaos. Zeker voor herhaling vatbaar,” lacht Yvon.
Worden de voetbalpieten volgend jaar weer bij Sporting Andijk verwacht voor de vervolgcursus? Yvon: “Daar hebben we zeker over gesproken. De pieten zien het wel zitten. Voetbal blijft toch gewoon de leukste sport!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen