maandag 20 mei 2024
spot_img

Speciale actie op Burendag: Plantje eruit, taart erin

23 september is Burendag. Een dag waarop je met je buren iets leuks en nuttigs doet. Behoefte aan een goed idee? Je zou met elkaar tegels kunnen wippen in het kader van het NK Tegelwippen. Het kan je zomaar een overheerlijke buurttaart opleveren. En de gewipte tegels worden opgehaald door de gemeente.

Gemeente Medemblik doet mee aan het NK Tegelwippen 2023. Als we stenen uit de tuin halen en er groen voor in de plaats doen, gaan we de effecten van klimaatverandering tegen. Meer planten, bloemen en bomen voorkomen wateroverlast bij heftige regenbuien en zorgen voor verkoeling bij extreme hitte. En het maakt je (gevel)tuintje en de buurt een stuk mooier!

Burendag vieren
Dat maakt het tegelwippen ook geschikt voor Burendag. Kun je het samen doen? Vinkje. Is het zinvol? Vinkje. En is het gezellig? Vinkje. “Die drie dingen, daar gaat het om. Aan een goede buur heb je meer dan aan een verre vriend. Dat vier je op Burendag”, zegt wethouder duurzaamheid van Gemeente Medemblik, Harry Nederpelt.

Minimaal 10 tegels wippen
Meedoen aan het buurtwippen? Je kunt je met je buren tussen 18 en 21 september opgeven via duurzaam@medemblik.nl. Voorwaarde voor deelname is dat je minimaal 10 tegels per straat wipt (vermeld één adres als ophaallocatie). Wij komen op 23 september zelf langs met een feestelijke taart en tuinhandschoenen voor elke deelnemende buur. Zo hoort dat op Burendag. De tegels worden in de week erna opgehaald door de gemeente.

Meedoen en winnen!
Gemeente Medemblik doet samen met Hoorn, Enkhuizen, Drechterland en Stede Broec mee aan het NK Tegelwippen. Harry Nederpelt: “Samen gaan we ervoor om zoveel mogelijk tegels te wippen. Als goede buren. Maar natuurlijk zou het in de geest van deze wedstrijd leuk zijn als wij net iets meer tegels op onze naam schrijven dan de rest.’’

Meer inspiratie opdoen voor het vergroenen van je tuin? Kijk op www.nk-tegelwippen.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen