dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Spelregels oud papier

Goed gebundeld met een touwtje of in een doos. Gebruikt u een krat, dek het dan even toe met iets zwaars zodat de inhoud niet kan wegwaaien. Liever niet in boodschappenkratten of sinaasappelkistjes (oa gevaarlijk door de nietjes).

Maak de dozen en kratten niet te zwaar, zo maakt u het makkelijker voor de vrijwilligers die elke 14 dagen het papier bij u komen ophalen.

Als het papier niet op de juiste plek staat, of het is te zwaar of verkeerd aangeboden dan zijn de lopers genoodzaakt om het te laten staan. Jammer voor u, want u blijft met uw papier zitten en jammer voor de verenigingen, minder inkomsten.

Wat mag er bij het oud papier:
kranten, tijdschriften en reclamedrukwerk, kartonnen dozen, kleine kartonnen verpakkingen van bijvoorbeeld thee, macaroni en waspoeder, golfkarton, oude (telefoon)boeken, kantoorpapier, wc-rolletjes, enveloppen, reclamefolders, papieren zakken, eierdozen en cadeaupapier geschikt om opnieuw te gebruiken.

Wat mag er niet bij het oud papier:
behang en vinyl, kassabonnen, dit hoort bij restafval
drinkpakken (melk, sap); dit hoort in de oranje bak
geplastificeerd papier, sanitair papier (bijvoorbeeld papieren zakdoekjes, toiletpapier, servetten en luiers), verontreinigd papier (zoals pizzadozen met etensresten) Dit hoort allemaal bij het restafval.

Geen verpakkingsmateriaal zoals tempex en plastic
Schoon, droog papier en karton kan tot wel 6 keer hergebruikt worden! 75% van het papier dat we in Nederland maken komt van gerecycled papier. Recycling bespaart grondstoffen. Door te hergebruiken kan een boom die CO2 opneemt blijven staan.

Er is een wereld te winnen met oud papier. Laten we er daarom samen voor zorgen!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen