woensdag 24 juli 2024
spot_img

Sponsoractie Werenfriduskerk: Wees een kei! Koop een lei!!

Onze Werenfriduskerk in ons dorp Wervershoof wordt over de gehele buitenkant gerestaureerd in de komende tijd. Vooral de leien op grote gedeelten van het dak zijn aan vervanging toe. De meeste dakvlakken zijn sinds de bouw van de kerk in het jaar 1875 nog nooit vervangen en nu is de tijd aangebroken om te vernieuwen.
Namens de parochie heeft Theo Hauwert samen met Ietsen Bakker uit Medemblik 2 jaar geleden een subsidieaanvraag ingediend bij het Rijk en de Provincie. Dit is mogelijk omdat de Werenfriduskerk erkend is als Rijksmonument. Deze aanvraag werd maximaal gehonoreerd, op voorwaarde dat de restauratiecommissie een inspanningsverplichting op zich neemt om het resterende bedrag bijeen te halen vanuit de parochie en dorpsgemeenschap van Wervershoof. We hebben nog een ton, zo’n 100.000 euro nodig om de hele restauratie rond te krijgen.

Alles wordt nagekeken, zoals dak en gootwerk, ramen en kozijnen en metselwerk. Op langere termijn wordt de toren ook onder handen genomen.
Sinds begin dit jaar is op dit moment dankzij de subsidie al een flink gedeelte van het dak van de kerk vernieuwd en is het nu mogelijk, door de versoepelingen van de overheid voor wat betreft de coronamaatregelen, om sponsoracties te organiseren.
De eerste actie is gepland op zaterdag 12 juni, van 12.00 tot 17.00 uur in de Werenfriduskerk Dan gaat de sponsorcommissie een leien actie organiseren in de onder het motto: Wees een kei! Koop een lei!!

De restaurateurs hebben tijdens hun werk op het dak op hemelse hoogte, leien uitgeselecteerd die nog in goede staat zijn gebleven en die leien zijn schoongemaakt en bedrukt met een afbeelding van onze Werenfriduskerk. En deze leien worden aangeboden voor een bedrag van 25 euro per stuk! Verder is elke donatie, groot of klein welkom. U kunt als weldoener meerdere leien kopen, als attentie of cadeau voor jong en oud, die zoveel in de kerk hebben meegemaakt zoals doop, vormen, huwelijk of afscheid, Kerstnacht en Paasviering, oogstdankdagen en processies, priesterwijding. 145 jaar geschiedenis!! Als de pilaren eens konden praten!!
Voor niet parochianen in en om Wervershoof is er tevens de mogelijkheid om onze kerk van binnen te bewonderen en er wordt een demonstratie gegeven van hoe de leien dekkers van aannemer Pronk de leien op het dak bevestigen. Uiteraard gebeurt dit op de begane grond!

Dat alles ter ere van de trots van ons dorp, de skyline van Wervershoof. De kerk, samen met de molen De Hoop en het Raadhuis het symbool van geloof, hoop en liefde.
Er zullen meer activiteiten volgen. De sponsorcommissie wil ook bedrijven benaderen en ook concerten met muziek en zang organiseren in de kerk in de komende tijd.
De leien verkoop is dus de eerste activiteit en start op zaterdag 12 juni. Dan kan men tussen 12.00 uur en 17.00 uur een lei met 145 geschiedenis in bezit krijgen.
Voor verdere informatie kan iedereen kijken op de website: www.werenfriduskerk.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen