Modellen gemaakt van Depron. Foto aangeleverd

14 oktober aanstaande gaat modelvliegvereniging PEGASUS indoorvliegen in sporthal De Klamp in Andijk.

“Hoe bedoel je indoorvliegen, daar is een sporthal toch veel te klein voor?” zult u misschien denken. Welnee, Pegasus wordt vertegenwoordigd door vele ervaren en enkele minder ervaren modelpiloten. Iedereen heeft zo zijn eigen discipline.

Er wordt gevlogen met heel lichte vliegtuigen in diverse categorieën; klein en zeer licht met bijvoorbeeld een spanwijdte van om en nabij de 30 centimeter. Dan zijn er de grotere modellen van ongeveer 80 centimeter spanwijdte. Deze zijn gebouwd van Depron, een dun soort piepschuim. Modellen hiervan kunnen worden gekocht maar ook eigenbouw zult u regelmatig door de hal heen zien vliegen. Verder kunt u er helikopters zien die door geconcentreerde vliegers in allerlei bochten gevlogen zullen worden.

Drones
Er zullen ook drones te zien zijn, een groep enthousiastelingen binnen onze club die gefascineerd zijn door de technologie rondom drones, zullen hier hun behendigheid op de proef stellen. Het is de bedoeling dat u gaat kijken naar een spectaculaire actie van minidrones welke behendig door daarvoor opgestelde poorten moeten manoeuvreren.

Al met al een goede reden om op zondagmiddag 14 oktober om 14.00 uur te komen kijken in sporthal De Klamp in Andijk. De toegang is gratis en heeft u behoefte aan een drankje en een hapje dan is daarvoor ruimschoots gelegenheid in de horeca afdeling van de sporthal.