zaterdag 15 juni 2024
spot_img

Sporthelden van 2021 gehuldigd

Afgelopen week werden vijftien topsporters en talenten uit gemeente Medemblik door sportwethouder Joset Fit en TEAM Medemblik in het zonnetje gezet. Dit omdat zij in 2021 ereplaatsen hebben behaald op Nationale Kampioenschappen, Europese Kampioenschappen of Wereld Kampioenschappen.

In het door corona geteisterde sportjaar 2021 zijn de meeste nationale en internationale kampioenschappen afgelast. Toch hebben vijftien topsporters en talenten uit Medemblik vorig jaar kans gezien ereplaatsen in de wacht te slepen op Nationale-, Europese- of Wereld Kampioenschappen. Afgelopen week werden zij door gemeente Medemblik nogmaals gehuldigd.

Vanwege de geldende coronamaatregelen kon de huldiging helaas niet plaatsvinden in de vorm van een feestelijke bijeenkomst. In plaats daarvan maakten sportwethouder Joset Fit samen met Pieter Verhoogt van TEAM Medemblik een rondje door de gemeente om de lokale toppers persoonlijk een mooi aandenken en een cadeaubon te overhandigen.

“Door de diverse coronabeperkingen was het een lastig jaar voor veel sportverenigingen en -clubs. Trainingen konden lang niet altijd doorgaan, evenals wedstrijden. Maar zij hebben geroeid met de riemen die ze hadden en er het beste van gemaakt. Die inzet heeft geresulteerd in geweldige sportprestaties.”, aldus wethouder Fit.

De vijftien sporthelden namen samen vijfenveertig medailles mee terug naar Medemblik. Vijf daarvan werden op een WK behaald, twee op een EK en achtendertig medailles werden in de wacht gesleept op NK’s. Het volledige overzicht van de medaillewinnaars is te vinden op: www.teammedemblik.nl/nieuws

 

 

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen