woensdag 24 april 2024
spot_img

Start Huiskamer van Andijk!

Op maandag 2 augustus startte de ‘Huiskamer van Andijk’ aan de Sportlaan 1A. De eerste bezoekers kwamen op de geurende aroma van de koffie af en werden verwelkomd door de gastvrouwen Ria Bieshaar, Anke van den Doel en Elly Slagter. Voor deze gelegenheid (en die daarop volgen) werd de vlag uitgestoken aan de gevel van het gebouwtje dat ooit onderdak bood aan peuters.

Vrijwilligers
Afgelopen zaterdag werd het aanzien van het gebouw aan de buitenkant aangepakt door een groep enthousiaste vrijwilligers, die de ramen lapten, de kozijnen hun oorspronkelijke kleur teruggaven en het weelderig tierende onkruid wiedden. Dankzij de aanmeldingen kunnen de vrijwilligers rouleren, wie zich wil aanmelden kan dat nog steeds doen!

Meedoen als vrijwilliger?!
Samen met de gemeente Medemblik, de PCOB/KBO, LSOB, SOW, de Zonnebloem en de Dorpsraad Andijk is dit initiatief tot stand gekomen en de oproepen voor vrijwilligers werden beantwoord: we beschikken over een groep van meer dan 10 gastvrouwen, maar wie zich hiervoor wil aanmelden kan dat nog steeds doen! Mail naar dorpsraadandijk@gmail.com als jij je hiervoor wilt opgeven!

Van harte welkom!
“Geweldig!”, zegt Gerrit van Keulen van de Dorpsraad Andijk, “Dankzij de vrijwilligers is dit mogelijk geworden, maar ook dankzij de welwillende medewerking van de gemeente Medemblik en de ouderenbonden! We zijn nog in gesprek met andere maatschappelijk betrokken organisaties in gesprek en hopen op verdere uitbreiding van de vrijwilligerspool. Dit moet echt de Huiskamer van Andijk worden!”

De Huiskamer van Andijk biedt plaats aan iedereen die een kopje koffie of thee wil drinken en ter kennismaking is de koffie/thee in de maand augustus gratis! Dus niet alleen ouderen, maar ook jongere Andijkers kunnen even een praatje maken in de Huiskamer. Mogen we jou ook verwelkomen?!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen