dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Start megaklus Zwembad De Weid

Het zwembad is nog maar net gesloten maar de ‘groen en techniek’-vrijwilligers zijn alweer druk in de weer. Afgelopen zaterdag werd de start gemaakt met wat misschien wel de grootste uitdaging wordt voor de vrijwilligersclub. Honderden meters tegelwerk werd met handwerk verwijderd om graafwerk mogelijk te maken.

Oplossen lekkage
Het zwembad kampt al een paar jaar met forse lekkage van zwemwater. Na diverse noodreparaties heeft De Weid besloten dat dit nu grondig moet worden aangepakt. Hiervoor wordt het 25 meter bad rondom geheel vrij gegraven tot een meter of twee diep.

“Een megaklus” zeggen de vrijwilligers. “We vervangen alle persleidingen van zowel toevoer-als afvoer. Omdat alles open ligt vernieuwen we meteen de drainage die immers ook al ruim een kwart eeuw zijn werk doet”. Aanstaande vrijdag worden de speciale drukleidingen via de firma Agrotheek bij het bad afgeleverd. “Zaterdagochtend om 07.30 uur start onze ploeg met graven. Omwonenden zullen voor wat rumoer zeker wel begrip hebben”.

Eigendomsoverdracht
Intussen is het bestuur van De Weid nog druk met de gemeente Medemblik om de laatste puntjes in het koopcontract van het zwembad te regelen. “Medemblik wil de eigendom al langer over dragen. Voor de contractvorming is de nodige tijd genomen. Als we de laatste plooien glad strijken komt burgemeester Streng aanstaande vrijdagavond -tijdens onze vrijwilligersborrel- namens de gemeente het koopcontract tekenen”.

Ook vrijwilliger worden? info@deweid.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen