maandag 22 april 2024
spot_img

‘Steeds meer soorten bloemen in het Ecoproject’

Een stukje pure natuur middenin het Streekbos in Bovenkarspel dat een eigen waterhuishouding heeft. Vogels, vlinders, bloemen, bijen, bomen, kikkers, libellen, paddenstoelen, een lust voor het oog. Hoe komt al dit leven hier terecht? Hoe verhouden zich al deze dieren, bomen en planten tot elkaar?.

Op zondag 11 juli om 14:00 uur geeft IVN-gids Louis van Wegen een rondleiding door het Ecoproject. Vertrek vanuit IVN in het Streekbos Paviljoen. Opgave tot zondag ochtend via ecoproject@ivn-westfriesland.nl Kosten: kinderen onder de 12 jaar + leden IVN/KNNV gratis (vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld) Niet leden €2,-

Ecologisch beheer voor meer soorten bloemen
De vrijwilligers van het IVN West-Friesland en anderen die meehielpen hebben nu 25 jaar lang samen met medewerkets van het Recreatieschap West-Friesland het Ecoproject beheerd. Dit samenwerkingsproject heeft als doel om ervaring op te doen met ecologisch groenbeheer. Voor de vrijwilligers is toename van biodiversiteit het middel en het doel is natuureducatie. Er groeien nu meer soorten bloemen in het Ecoproject dan vroeger. Hier is het openbaar groen rijker aan bloemsoorten dan vergelijkbare stukken in het Streekbos en onze regio.

Kijk, luister, ruik, voel en stel vragen! Bij een volgende bezoek beleeft u dezelfde plek op een andere manier!

Zie www.ivn-westfriesland.nl voor meer informatie over het Ecoproject. Bij de balie is een brochure ad € 2,- te koop over dit prachtige natuurgebied.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen