Stem jij ook?

386

Workshops over de Tweede Kamerverkiezingen, voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking.
Op 9 maart 2017 organiseert MEE & de Wering workshops ‘Stem jij ook?’ voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Tijdens de workshops worden de deelnemers op praktische en informatieve wijze voorbereid op de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. Kijk op www.meenwh.nl/stemjijook voor meer informatie en aanmelden.

Waarom een workshop over stemmen?
Nederland telt ongeveer 1.7 miljoen mensen boven de 18 jaar met een licht verstandelijke beperking. Voor deze mensen is het vaak lastig om de partijprogramma’s te begrijpen, politieke debatten goed te volgen en tot een stemkeuze te komen. De workshops worden georganiseerd om hen bewust te maken van het belang om te stemmen.

Programma
De deelnemers krijgen antwoord op vragen als: Waarom is stemmen belangrijk? Wat is de Tweede Kamer? Waar kan ik op stemmen? Hoe kan ik stemmen? Hoe ziet het stembiljet eruit? Dit doen we onder andere met behulp van filmmateriaal (over de Tweede Kamer), presentaties (met beeldmateriaal) en een quiz.

Voor alle deelnemers aan de workshops, maar ook voor diegene die niet kunnen komen, is informatie over de verkiezingen en stemmen terug te vinden op www.stemjijook.nu.

Locatie en tijd
Donderdag 9 maart 2017 van 19.00 tot ca. 21.00 uur in het Stadhuis van Hoorn