zondag 26 mei 2024
spot_img

Stemadvies

Nog een week tot de Tweede Kamerverkiezingen. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om uw stem uit te brengen.

Ik heb de laatste maanden veel mensen gesproken die ontevreden of bezorgd zijn over uiteenlopende zaken. Dat varieert bijvoorbeeld van het klimaat, de energienota, de (toekomstige) zorg, de woningmarkt, onderwijs en veiligheid. Veel van deze mensen maken zich serieuze zorgen over de bestaanszekerheid, van zichzelf of mensen in hun directe familie of kennissenkring.

Tijdens dit soort gesprekken gaat het dan ook vaak over de rol en het functioneren van het bestuur, lees: ‘de politiek’. Ik spreek zelden mensen die daar geen mening over hebben. Sterker, meestal hebben de mensen die ik spreek juist over alles en nog wat een mening. En dat vind ik prima! Ik waardeer het dat mensen hun zorgen, ideeën en voorkeuren uitspreken. Daar kun je wat mee! In al die gesprekken is er ook wel een soort van rode draad op te tekenen, en dat is vooral de behoefte aan verandering.

Mijn stemadvies
En verandering, daar ben je zelf onderdeel van. Tijdens mijn opvoeding heb ik geleerd dat ik een maatschappelijke bijdrage moet leveren als dat kan én dat het gebruiken van je stem een morele verplichting is.

Mijn stemadvies is daarom eenvoudig: “ga stemmen op 22 november!”

Dick Visser,
Fractieondersteuner MORGEN!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen