dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Stichting Kerstactie Westfriesland

Het einde van het jaar met de bijbehorende feestdagen is weer in zicht! Er wordt alweer nagedacht over de invulling van het kerstfeest, dat in vele families uitgebreid wordt gevierd. Hierop zijn helaas vele uitzonderingen. Want hoewel we tot de rijkste landen van Europa behoren, leven veel Nederlandse gezinnen in armoede.

Ook in onze eigen regio Westfriesland is er een groot aantal gezinnen dat onder de armoedegrens leeft. De kinderen in deze gezinnen ondervinden hiervan dagelijks de gevolgen. Zonder ontbijt naar school, een te kleine oude winterjas, niet net als je vriendjes kunnen sporten; het zijn maar enkele voorbeelden. De feestdagen zijn voor deze kinderen niet anders dan alle andere, want ook in de decembermaand komen hun ouders bijna niet rond. Stichting Kerstactie Westfriesland zorgt voor een lichtpuntje door deze gezinnen rond de kerstdagen een goedgevuld levensmiddelenpakket aan te bieden.
Het bestuur is trots op wat er de afgelopen jaren is bereikt met de Stichting. Er worden lang houdbare producten en geld ingezameld waarvan uiteindelijk pakketten op maat worden samengesteld. Elk jaar mag de stichting rekenen op een aantal grote sponsors, die uiteraard worden vermeld op de website.
Bij onderstaande supermarkt wordt een inzamelactie gehouden: Albert Heijn in Enkhuizen – zaterdag 1 december 2018
De inschrijving voor gezinnen om een pakket aan te vragen is inmiddels van start gegaan. Om aan de voorwaarden te voldoen moet een gezin woonachtig zijn in Westfriesland, moet er minimaal 1 kind tot en met 14 jaar thuis wonen en moet worden aangetoond dat men afhankelijk is van bijvoorbeeld bijstand, schuldsanering of Voedselbank.

Inschrijven kan via het formulier op de website www.stichtingkerstactiewestfriesland.nl. Voor meer informatie of vragen kunt u mailen naar info@stichtingkerstactiewestfriesland.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen