zondag 23 juni 2024
spot_img

Stichting Wings of Change breidt sociale huiskamer uit met moderne veranda

Stichting Wings Of Change heeft dankzij een schenking van Stichting Goede Doelen Nh1816 van €5000,- de veranda kunnen omtoveren tot een prachtige uitbreiding van de Sociale Huiskamer. Nu kunt u er buiten zelfs midden in de winter warmpjes en comfortabel bij zitten, genietend van het uitzicht over het terrein.

De veranda, grenzend aan de Sociale Huiskamer, vroeg al enige tijd om vernieuwing. Dankzij Stichting Goede Doelen Nh1816 is de veranda in een nieuw jasje gestoken waardoor deze optimaal fungeert als uitbreiding van de Sociale huiskamer. De schenking heeft onder andere mogelijk gemaakt dat Stichting Wings of Change de kapotte tegelvloer heeft vervangen voor een antislip-tegelvloer en het rolstoeltoegankelijk maken van de veranda. Mocht u het buiten net iets te koud vinden, maar wilt u wel graag in de gezonde buitenlucht van een kopje koffie genieten, dan zit u er onder de nieuwe infraroodpanelen heerlijk warmpjes bij.

Inloophuis de Sociale Huiskamer
Sinds november 2018 kunnen kwetsbare doelgroepen zonder zorgindicatie terecht bij de Sociale Huiskamer van Stichting Wings of Change. Deze doelgroepen, veelal met weinig sociaal netwerk, komen nog veel te vaak de deur bijna niet uit en vereenzamen. Er wordt gezorgd voor meer zelfredzaamheid van inwoners doordat er niet direct een beroep hoeft worden gedaan op professionele zorg. Het kan de zorg van mantelzorgers ontlasten, werkt preventief vanwege betere signalering en er zijn korte lijnen met diverse partijen waaronder de wijkteams. Tevens stimuleert het participatie, want de doelgroepen die al aanwezig zijn in de dagbesteding gaan de gasten in de Huiskamer helpen ondersteunen tezamen met de coördinator en vele vrijwilligers.

Opening en (roofvogel)activiteiten
De Sociale Huiskamer is 4 dagdelen per week geopend: Maandag t/m donderdag ‘s ochtends van 10.00-12.00 uur. Koffie en thee zijn gratis en er worden dagelijks diverse activiteiten verzorgd door de vrijwilligers zoals bijvoorbeeld knutselen, bakken, spelletjes doen, en lekker naar buiten om bij de roofvogels die Stichting Wings of Change in de opvang heeft.

Indien u geen vervoer heeft, kunt u de stichting bellen of mailen (graag een dag van te voren), en zij halen u op binnen een straal van 10 km vanaf hun locatie.

Signaleert u iemand die behoefte heeft aan sociaal contact? Hij of zij vindt de eerste stap om te komen vaak lastig dus kom gezellig mee!
Website: www.wingsofchange.nl. Contact: 0228-222136 of info@wingsofchange.nl

Stichting Goede Doelen Nh1816
Nh1816 verzekeringen neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Een deel van de winst die het bedrijf maakt, geeft zij terug aan de samenleving. Dit doen zij via Stichting Goede Doelen die landelijke, regionale en lokale maatschappelijke projecten op diverse gebieden financieel ondersteund.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen