dinsdag 16 april 2024
spot_img

Stille Omgang 2021 alleen digitaal

Beste bestuurders en betrokkenen van de Zustergezelschappen van de Stille Omgang,

Wij willen u graag informeren over de activiteiten die wij digitaal organiseren.
LET OP: de tijden van de mis en andere programma onderdelen zijn gewijzigd en corresponderen soms niet met de berichten in het parochieblad of websites van bisdommen. Gaat u daarom altijd uit van onze informatie, zoals die ook op onze website te vinden is.

Programma stille omgang 2021
Voor alle geïnteresseerden zal op zaterdag 20 maart om 20.30 uur de heilige mis worden uitgezonden vanuit de Nicolaas Basiliek te Amsterdam. Deze mis wordt speciaal opgedragen voor alle deelnemers en betrokkenen bij de jaarlijkse Stille Omgang. Dus de organiserende Zustergezelschappen, deelnemers aan het Jongerenprogramma en alle andere geïnteresseerden.
Helaas moeten we er vanuit gaan dat de mis zonder bezoekers wordt gehouden. We zullen wel zorgen voor mooie muzikale begeleiding.
Na de mis, zullen we een gefilmde Stille Omgang uitzenden. Zo kunt u in gedachten mee lopen en bidden. De links staan enkele dagen voor de 20e maart op deze pagina van onze website

Digitale Stille Omgang
20.30 uur Heilige Mis vanuit de Nicolaasbasiliek te Amsterdam. De mis wordt voorgegaan door pastoor Eric Fennis, samen met co-celebranten Eugene Jongerden en Jan Stuyt sj. Hier komt de link te staan naar deze uitzending (via het Youtube kanaal Nicolaas TV).

Aansluitend aan de mis zal een film worden uitgezonden van de Stille Omgang door Amsterdam in nachtelijk Amsterdam. Zo kunt u vanuit huis de omgang meebeleven en ook de intenties in de tocht meebidden. Deze uitzending zal ook via hetzelfde kanaal worden uitgezonden.

Digitale Jongerenprogramma
17-19 uur Gebedswandeling met intenties. I.v.m. de lockdown kunnen deelnemers individueel in eigen dorp of stad een omgang lopen en meebidden met de intenties van de Stille Omgang. In gebed zijn we zo lopend met elkaar verbonden.
19-20.30 uur Een digitaal jongerenprogramma met workshops.
Het thema van dit jaar is ‘Luisteren’. Pater jezuïet Jan Stuyt zal het jongerenprogramma openen met een interactieve inleiding over het thema ‘luisteren’ naar aanleiding van het leven van pater Frans van der Lugt. Een pater jezuïet die zijn apostolaat in Syrië had en daar als martelaar om het leven kwam.

Daarna is er dit jaar de keuze uit twee workshops:
1) Sant’Egidio over liefde voor goeden en kwaden, kunnen wij van iedereen houden?
2) Paul Graas n.a.v. zijn boek ‘Voor de christen die mens wil worden’ over de christen die verlangt te luisteren.
20.30 uur Heilige Mis vanuit de Nicolaasbasiliek te Amsterdam. De mis wordt voorgegaan door pastoor Eric Fennis, samen met co-celebranten Eugene van Jongerden en Jan Stuyt sj. Hier komt de link te staan naar deze uitzending (via het Youtube kanaal Nicolaas TV).

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen