woensdag 24 april 2024
spot_img

Stille Omgang gaat op 21 maart niet door

Het gezelschap van de Stille Omgang in Amsterdam heeft besloten om de Stille Omgang 2020 vanwege het coronavirus niet door te laten gaan. Het gezelschap verzoekt de deelnemers dan ook om op 21 maart niet naar Amsterdam te komen. Deze afgelasting betreft ook de jongerenviering op 21 maart 2020 in de Mozes en Aaronkerk.

Het is precies 675 jaar geleden dat in Amsterdam tijdens de Vastentijd in de Kalverstraat het H. Mirakel van Amsterdam plaatsvond. Jaarlijks trekken duizenden bedevaartgangers uit het hele land naar Amsterdam om dit H. Mirakel te herdenken en de Stille Omgang te lopen. Dat zal dit jaar helaas niet mogelijk zijn vanwege het risico van besmetting van deelnemers met het Coronavirus. Dat risico geldt uiteraard niet alleen voor de talrijke pelgrims uit Noord-Brabant, maar ook voor de pelgrims uit andere delen van ons land. Het besluit van de organisatie is bevestigd met de maatregelen die vanmiddag door het kabinet zijn afgekondigd, waaronder de maatregel om alle evenementen met meer dan 100 personen af te gelasten en het advies aan kwetsbare personen, waaronder ouderen, om gezelschap in busvervoer te vermijden. Zowel het busvervoer van de pelgrims naar Amsterdam als de Stille Omgang zelf vormen een te groot risico.

Het Gezelschap van de Stille Omgang in Amsterdam zal de vele pelgrims en vrijwilligers van de Stille Omgang later dit jaar in de gelegenheid stellen om het jubileumjaar alsnog op gepaste wijze te vieren. Nadere berichtgeving daarover volgt binnenkort.

Vragen over het afgelasten van de Stille Omgang 2020 kunt u stellen door het zenden van een e-mail aan: info@stille-omgang.nl of door contact op te nemen met Jeroen Brenninkmeijer (06-31968844) of Onno Baneke (06-21217679).

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen